Klaas Buist: inspecteur die houdt van zeer goed bewegende paarden

Gepubliceerd op 9 juni 2020

Al meer dan tien jaar is Klaas Buist het vertrouwde gezicht van EFO Paardenverzekeringen in de noordelijke provincies, van Delfzijl tot Enschede. Thuis in Nuis is het ook paarden wat de klok sluit. Naast een kleinschalige pensionstal traint Klaas, naast zijn werk voor EFO, ook nog enkele tuig-, men- en dressuurpaarden.

“Ik houd van een mooi, zeer goed bewegend paard. Als ik zo’n paard op stal heb staan, ben ik er graag elke dag mee aan het werk. Of het nu aangespannen is, longeren of voorbrengen op de keuring. Een paard opleiden en het maximale eruit halen, dat is het allermooiste dat er is. Tot nu toe lukt dat aardig”, glimlacht Klaas Buist, die afgelopen februari nog een prachtig succes behaalde op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch, waar zijn tuigpaardhengst Macho kampioen werd. “Natuurlijk geniet ik daar enorm van, maar elk succes is er één op zich. Dit ging fantastisch, maar morgen kan de situatie weer heel anders zijn. Zeker in de paardenwereld.”

Dat geldt eigenlijk ook in zijn werk. Het ene moment heb je een gezond paard, even later is hij ziek. Klaas: “Een paard van mij kreeg een liesbreuk. Die moest twee keer worden geopereerd, kosten 8800 euro. Toen was het heel fijn dat de verzekering 5000 euro meebetaalde. Onze verzekering voor koliek is sowieso één van de mooiste producten dat we hebben. Dat gun je elk paard in Nederland. Natuurlijk bepaalt iedere klant zelf wat voor risico’s zij willen of kunnen dragen”, aldus Buist. De één wil alleen voor acute levensbedreigende situaties verzekerd zijn, de ander voor allrisk. Het contact met de klanten , en het meedenken om het beste verzekeringsproduct voor hen en hun paard af te sluiten, vindt hij het mooie van zijn werk als inspecteur. 

klaas met Macho

Terug naar het blogoverzicht

Ervaringen

Rosalin Nieuwendijk

"Wanneer EFO langskomt geven ze gelijk een fijn en betrouwbaar gevoel”

Lees meer

Elly Noomen

Voor iedereen met paarden kan ik maar 1 ding zeggen: als de basis goed is kom je verder!! En dat geldt zeker voor deze verzekeringsmaatschappij!!

Lees meer

Dian Philipsen

Ik kan EFO paardenverzekeringen zeer zeker aanbevelen, ze denken mee met zowel de ruiter/amazone als met het paard.

Lees meer

Tanja Staal

Ik ben erg positief en zal EFO zeker aanbevelen bij mijn paardenkennissen. Jullie zijn op een laagdrempelige manier te benaderen, chapeau...:)!

Lees meer

Susanne Noortman

Beste EFO,
Mag ik jullie (en in het bijzonder Ron Esteje) onwijs bedanken voor de snelle en fijne manier van het verwerken van mijn declaratie! 

Lees meer

Ineke Drossaart

EFO, van mij een hele bos pluimen op uw hoed en veel dank. Topverzekering!

Lees meer

+
Rosalin Nieuwendijk
+
Elly Noomen
+
Dian Philipsen
+
Tanja Staal
+
Susanne Noortman
+
Ineke Drossaart