Verzekeringsvoorwaarden 2021: de wijzigingen

Gepubliceerd op 7 december 2020

Per 1 januari 2021 veranderen de verzekeringsvoorwaarden. Dit is af en toe noodzakelijk om de voorwaarden beter aan te laten sluiten op de verzekeringen. We  hebben geprobeerd om de voorwaarden nog duidelijker te maken. Dit hebben we gedaan door onder andere ‘goed om te weten’ alinea’s toe te voegen met extra uitleg bij een aantal artikelen. Daarnaast is de taal nog makkelijker leesbaar. Hieronder lichten we een paar wijzigingen uit per punt.

Artikel 1: wanneer gaat uw verzekering in?

Hierin hebben we de wettelijke termijn van twee weken bedenktijd benoemd.

Artikel 8.2: U bent verzekerd als u de premie op tijd betaalt.

De wachttijd voor herstel van de dekking is verhoogd van 24 naar 48 uur. De verlenging zorgt er voor dat er gedurende 48 uur geen dekking is. Na deze 48 uur gaat de dekking weer in mits het verzekerde paard gezond is.

Artikel 12.4: Besmettelijke ziekten.

Schade en/of kosten die het gevolg zijn van of verband houden met een ziekte die voorkomt op de lijst met aangifteplichtige dierziekten vergoeden wij niet. Meer informatie over aangifteplichtige dierziekten kunt u vinden op de site van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit www.nvwa.nl.
 
Besmettelijke dierziekten is een ruim begrip. Om het duidelijker te maken welke ziekten hier nu onder vallen, hebben we een verwijzing naar de website van de NVWA toegevoegd. Op deze website vind u een lijst met aangifteplichtige dierziekten welke wij niet vergoeden. In de vorige polisvoorwaarden was er geen duidelijke lijst.

Gewijzigde begripsomschrijvingen:

Gebitsonderhoud

Normaal, preventief, gebitsonderhoud. Voorbeelden hiervan zijn: balanceren van het gebit, vijlen van het gebit, verwijderen melktanden en melkkiezen (doppen),verwijderen van wolfskiezen, verwijderen tandsteen.

Op de begrippenlijst hebben we het begrip gebitsonderhoud toegevoegd. We geven hiermee meer duidelijkheid richting onze leden geven wat wij hieronder verstaan. 

Ongeval

  • Aantoonbare en onverwachte gebeurtenis waarbij het paard letsel oploopt of overlijdt door plotseling geweld van buitenaf.
  • Letsel veroorzaakt door derden. Bijvoorbeeld het binnenkrijgen van vreemde voorwerpen, giftige gassen of opzettelijk vergiftigd voedsel, met uitzondering van kwaadwillige besmetting.
  • Aandoening veroorzaakt door een plotselinge gebeurtenis welke samengaat met een ernstige open verwonding.
  • Verdrinking.
  • Dierenmishandeling door derden.

Onder het begrip ongeval valt niet: verstuiking, verdraaiing, verzwikking, verstapping of overbelasting.
 
De vorige versie van het begrip ‘ongeval’ was in sommige gevallen onduidelijk. Daarom is het begrip nog duidelijker omschreven. Zodat u als lid precies weet wat wij hieronder verstaan.

Bekijk hier de nieuwe verzekeringsvoorwaarden

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op via info@efo.nl of telefonisch via 0513 62 22 75.

Terug naar het blogoverzicht

Dit vinden onze klanten van ons