Jouw veulen naar de opfok, verzeker de risico's

Gepubliceerd op 24 oktober 2018

Waarschijnlijk ga je jouw veulen en merrie zeer binnenkort van elkaar scheiden of misschien heb je dit recent al gedaan. De meeste veulens verhuizen dan naar opfokbedrijven. Ze komen samen in groepen te staan wat de nodige risico’s met zich meebrengt. Wanneer de veulens bij elkaar in een koppel komen te staan wordt onderling de rolverdeling vastgesteld. Bij het vaststellen van deze rolverdeling worden de nodige klappen aan elkaar uitgedeeld. Het risico op blessures en ongevallen is aanwezig en de kosten kunnen dan hoog oplopen.

Verzekeren

Natuurlijk krijgen jonge paarden bij een opfokbedrijf de best mogelijke zorg maar je kunt helaas niet alles voorkomen. Daarom kun je ervoor kiezen om jouw veulen te verzekeren. EFO Paardenverzekering biedt drie verschillende schadeverzekeringen aan: Overlijden, Beperkt en Uitgebreid.

De verzekeringen die het meest worden gekozen voor deze jonge paarden zijn de Overlijdensverzekering of de Beperkte Schadeverzekering. De Overlijdensverzekering geeft dekking bij overlijden of noodzakelijke levensbeëindiging door een ongeval of een acuut verlopende ziekte. Met de Beperkte Schadeverzekering is jouw paard naast de risico’s die onder de Overlijdensverzekering vallen ook nog verzekerd voor blijvende ongeschiktheid door een ongeval.
 
Bij deze twee schadeverzekeringen kun je desgewenst aanvullend kiezen voor onze Beperkte Ziektekostenverzekering. Deze aanvullende verzekering vergoedt 80% van de veterinaire kosten als gevolg van een ongeval en kosten van ziekten welke zonder onmiddellijk veterinair ingrijpen levensbedreigend zijn. In overleg met de inspecteurs van EFO kan ataxie ook worden meeverzekerd.

Ongeboren veulenverzekering

Waarschijnlijk heb je ook weer een aantal drachtige merries op stal staan. Er komen diverse kosten en risico’s kijken bij het fokken van een veulen. Er kan er van alles mis gaan tijdens de dracht, de geboorte en in de eerste prille levensmaanden van het veulen. Onderlinge paardenverzekeraar EFO weet als geen ander welke situaties je kunt tegenkomen.
 
Is jouw merrie definitief drachtig, dan kun je de vrucht verzekeren middels de vruchtverzekering van EFO. De dekking van deze verzekering gaat 90 dagen na de laatste dekdatum in. Deze verzekering keert 100% van de verzekerde waarde uit bij verwerpen, doodgeboren worden of niet levensvatbaar zijn van het veulen tot en met 6 dagen na de geboorte. Neem je de risico’s van de eerste maanden dracht voor lief, dan kun je kiezen voor een Beperkte of Uitgebreide Ongeboren veulenverzekering van EFO. Deze begint 1 maand voor de verwachte geboortedatum en eindigt als het veulen 4 maanden oud is.

Actie

Ga je in februari ook naar de KWPN Hengstenkeuring? Kom dan langs in de stand van EFO Paardenverzekering en profiteer van de actie voor de Ongeboren Veulenverzekering. Jouw veulen is dan niet vier maar vijf maanden verzekerd na de geboorte.

Terug naar het blogoverzicht

Ervaringen

Rosalin Nieuwendijk

"Wanneer EFO langskomt geven ze gelijk een fijn en betrouwbaar gevoel”

Lees meer

Elly Noomen

Voor iedereen met paarden kan ik maar 1 ding zeggen: als de basis goed is kom je verder!! En dat geldt zeker voor deze verzekeringsmaatschappij!!

Lees meer

Dian Philipsen

Ik kan EFO paardenverzekeringen zeer zeker aanbevelen, ze denken mee met zowel de ruiter/amazone als met het paard.

Lees meer

Tanja Staal

Ik ben erg positief en zal EFO zeker aanbevelen bij mijn paardenkennissen. Jullie zijn op een laagdrempelige manier te benaderen, chapeau...:)!

Lees meer

Susanne Noortman

Beste EFO,
Mag ik jullie (en in het bijzonder Ron Esteje) onwijs bedanken voor de snelle en fijne manier van het verwerken van mijn declaratie! 

Lees meer

Ineke Drossaart

EFO, van mij een hele bos pluimen op uw hoed en veel dank. Topverzekering!

Lees meer

+
Rosalin Nieuwendijk
+
Elly Noomen
+
Dian Philipsen
+
Tanja Staal
+
Susanne Noortman
+
Ineke Drossaart

Blijf elke maand op de hoogte van onze nieuwtjes