[Ledenverhaal] Weekendje weg naar Van der Valk Apeldoorn

Gepubliceerd op 8 maart 2018

Margriet Scholten was de winnares van onze ledenactie tijdens Horse Event. Hiermee had zij een drie-daags ruiterarrangement voor 2 personen gewonnen bij Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel! Afgelopen weekend was het zover en is Margriet met drie vriendinnen erop uit getrokken naar Van der Valk Hotel Apeldoorn- de Cantharel. In deze blog vertelt Margriet hoe zij het drie-daags ruiterarrangement heeft ervaren.

ritvandervalk

Een heerlijk weekend

Wat hebben we een heerlijk weekend gehad! 
Door omstandigheden had ik niet mijn eigen paard mee, maar mocht ik het paardje, Olso, van een vriendin meenemen. Zo lief! Ik had Mirjam, Karin en Renee mee genomen met hun knappe paardjes Ruben, Schim en Sofie. Dus we waren gezellig met zn viertjes.

Vrijdag

Vrijdagochtend zijn we op tijd vertrokken, rond 13 uur kwamen we aan in Apeldoorn. Daar hebben we meteen de paarden opgezadeld en zijn we een ritje gaan maken. Het waaide best, dus het begin was koud. Maar eenmaal in het bos, was het heerlijk. Door de vorst waren de paden wel erg hard en op sommige plekken lag veel ijs/sneeuw. Toch was deze eerste rit heerlijk. We hebben veel gestapt en zo doende het eerste deel van het bos verkend. Na een rit van ongeveer 2 uur hebben we de paarden lekker op stal gezet in het paardenhotel. De stalletjes waren al lekker opgestrooid, dus ze konden er zo in. Wij gingen inchecken. Wat een mooie kamers! Lekker verwend met een kopje thee en koffie met taart. Nog weer even bij de paardjes kijken, maar die stonden er rustig bij. Nadat we hen hun avondmaaltje gegeven hadden, gingen we zelf lekker eten. Het buffet van life cooking was perfect! Na het eten nog gezellig nagetafeld en vervolgens de paarden hun hooi voor de nacht gegeven en zelf lekker gaan slapen. 

Zaterdag

Zaterdag was het kkkkkkoud! De zon scheen niet en daarom hadden we besloten om in de ochtend bij het nieuwe huis van Karin te gaan kijken. Zij gaat na de zomer verhuizen naar een dorp naast Apeldoorn. Nog even wat gewinkeld in dat plaatsje en weer vlug door naar de paarden. Voor de middag hadden we een flinke rit gepland. Helaas konden we de uitgestippelde route niet helemaal rijden, vanwege ijs en omgewaaide bomen. Het ritje werd dus korter dan gepland, maar dat was niet heel vervelend aangezien het behoorlijk koud was. 

ritvandervalk2

Zondag

Zondag, laatste dag alweer. Na het ontbijt wilde we nog rijden. En wat was dat boffen, de zon scheen! Wat een heerlijke dag voor de laatste rit. We kozen een flinke route uit richting de vlakte bij Hoog Buurlo. In het bos merkten we al dat het flink aan het dooien was, de ijslaagjes waren steeds beter te rijden. Op de vlakte aangekomen, konden we heerlijk even galopperen over de brede zandpaden. Wat genoten de paarden en wij! Het is uiteindelijk een rit van ruim 16 km geworden. De paardjes mochten daarna nog even op stal, nog even wat knabbelen. Wij ook nog even een drankje in de gezellige blokhut. En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. 

We hebben een geweldig weekend gehad! Zowel de paarden als wij hebben genoten!

Terug naar het blogoverzicht

Ervaringen

Rosalin Nieuwendijk

"Wanneer EFO langskomt geven ze gelijk een fijn en betrouwbaar gevoel”

Lees meer

Elly Noomen

Voor iedereen met paarden kan ik maar 1 ding zeggen: als de basis goed is kom je verder!! En dat geldt zeker voor deze verzekeringsmaatschappij!!

Lees meer

Dian Philipsen

Ik kan EFO paardenverzekeringen zeer zeker aanbevelen, ze denken mee met zowel de ruiter/amazone als met het paard.

Lees meer

Tanja Staal

Ik ben erg positief en zal EFO zeker aanbevelen bij mijn paardenkennissen. Jullie zijn op een laagdrempelige manier te benaderen, chapeau...:)!

Lees meer

Susanne Noortman

Beste EFO,
Mag ik jullie (en in het bijzonder Ron Esteje) onwijs bedanken voor de snelle en fijne manier van het verwerken van mijn declaratie! 

Lees meer

Ineke Drossaart

EFO, van mij een hele bos pluimen op uw hoed en veel dank. Topverzekering!

Lees meer

+
Rosalin Nieuwendijk
+
Elly Noomen
+
Dian Philipsen
+
Tanja Staal
+
Susanne Noortman
+
Ineke Drossaart

Blijf elke maand op de hoogte van onze nieuwtjes