KFPS Hengstenkeuring 2019

Gepubliceerd op 14 december 2018
KFPS Hengstenkeuring 2019

EFO Paardenverzekering was op 10, 11 en 12 januari weer aanwezig op de KFPS Hengstenkeuring.

Ook dit jaar waren wij weer met een stand aanwezig in het strodorp tijdens de KFPS Hengstenkeuring. Hieronder alle prijswinnaars van de acties!

Exclusief voor EFO-leden - win een training van Bram Chardon of Trea Mulder-Dolsma

Als lid van EFO maakte je tijdens de KFPS Hengstenkeuring kans op een training van Bram Chardon of Trea Mulder-Dolsma!

De winnaars van de training van Bram Chardon zijn:
- Annemiek Greidanus
- Dhr. J. Bolding

De winnaars van de trainig van Trea Mulder-Dolsma zijn:
- Renske van't Boveneind
- Femke de Vries
- C.B. Slemmer


Alle winnaars, gefelicteerd!

Over Bram Chardon
Bram (1993) heeft eindexamen VWO gedaan in 2011. Van jongs af aan leek het er niet op dat Bram iets met paarden zou gaan ondernemen. Hij was fanatiek voetballer en als hij later groot was, werd hij profvoetballer en wielrenner.
 
Al die jaren was hij wel geïnteresseerd in wat de rest van de familie deed, springen, dressuur en vooral mennen. De grootste fan van zijn vader, zo hard mogelijk achter het span aan rennen van hindernis naar hindernis en altijd helpen poetsen, schoonmaken, inspannen enzovoort.

Bram reed ook al met zijn eigen span, een vierspan witte welshjes, maar nog niet met de ambitie die hij had voor het voetbal. Totdat Bram getuige was van het fantastische wereldkampioenschap in 2008 in Beesd. De sfeer, de overwinning van IJsbrand, dat was wat hij echt wilde. Twee weken later lag zijn voetbaltas in de kast om er niet meer uitgehaald te worden.
 
Bram startte zijn span welshjes in de klasse 1, 2 en 3. Tweemaal werd hij Nederlands kampioen in de basisklasse en in 2010 maakte hij vervroegd de overstap naar de klasse 4 op verzoek van de bondscoach Tjeerd Veldstra. In september 2011 behaalde Bram zijn eerste wereldtitel tijdens het wereldkampioenschap ponymennen in Lipica!

Resultaten op wereldkampioenschappen
- 2011 wk pony’s (Lipica)  1e (individueel) en 2e (team) - 2013 wk pony’s (Pau)   1e (individueel) en 1e (team) - 2015 wk pony's (Breda) 1e (individueel) en 1e ( team) - 2016 wk paarden (Breda) niet uitgereden - 2018 wk paarden (Tryon) 9e (individueel) en 2e (team).
 
Resultaten op nederlands kampioenschappen (Paarden 4span)
- 2016 Horst: 8e - 2017 Horst: 2e - 2018 Beekbergen: niet gereden

Resultaten op nederlands kampioenschappen (Pony 4span)
- 2008 klasse 2, 1e - 2009 klasse 3, 1e - 2010 klasse 4, 2e - 2011 klasse 4, 1e - 2012 klasse 4, 1e - 2013 klasse 4, 1e - 2014 klasse 4, 1e - 2015 klasse 4, 1e
 
Eretitels
- Menner van het jaar (2011) en FEI Top Driver Award Pony Team (2015)

Over Trea Mulder-Dolsma
Trea Mulder-Dolsma (1972) is een zeer ervaren amazone. Vanaf 1979 ging zij al wekelijks naar de manege voor een paardrijles. Later kreeg zij haar eigen pony waar zij jarenlang mee naar de ponyclublessen ging. Met deze pony heeft ze ook dressuur- en springwedstrijden gereden tot en met de klasse Z. In 1988 kreeg Trea een jong paard onder het zadel die zij heeft opgeleid naar het Z. Naast haar eigen paard reed zij toendertijd ook nog een aantal paarden voor eigenaren. Een jaar later werd zij aangenomen op het NHB in Deurne.

De sportcarrière van Trea
- 10 paarden opgeleid naar de Lichte Tour
- 3 paarden opgeleid naar de Grand Prix
- een groot aantal paarden opgeleid naar het Z1/Z2
Naast het opleiden van meerdere paarden heeft Trea ook meerdere Drentse titels weten te behalen.

Trea geeft al jarenlang trainingen op Stal de Brinkhof, de manege/trainingstal die zij samen met haar man Bert Mulder runt. Ruiters kunnen hier terecht voor dressuurtrainingen op ieder niveau.

Naast het trainen, uitbrengen en lesgeven is Trea ook regelmatig ergens te vinden als jury. Hiermee wil zij graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de dressuursport.

Samen met Bert, haar man, worden er op Stal de Brinkhof ieder jaar een aantal veulens gefokt die zij zelf opfoken en uitbrengen in de sport. Al met al een zeer ervaren amazone waar je ontzettend veel van kunt leren!

Trea-Mulder
180420 Kronenberg 123

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een Rossner Livorno hoofdstel

Tijdens de KFPS Hengstenkeuring kon je je inschrijven voor onze nieuwsbrief en hiermee kans maken op een Rossner Livorno hoofdstel van Divoza!

De winnaar is Jessica Kuvel, gefeliciteerd!

EFO Paardenverzekering verstuurt iedere 2 maanden een nieuwsbrief naar haar leden. De nieuwsbrief staat vol met interessante artikelen voor jou en je paard, de laatste informatie over verzekeringen, verhalen van onze inspecteurs en onze leden en natuurlijk leuke acties!

Gratis 1 maand extra ongeboren veulenverzekering

Voldragen veulens kunnen in het moederdier vanaf 10 maanden na de dekdatum tot en met 4 maanden na de geboorte worden verzekerd tegen de risico's van voor, tijdens en na de geboorte. Sluit tijdens de KFPS Hengstenkeuring een veulenverzekering af en ontvang 1 maand extra gratis! Bekijk hier onze verschillende veulenverzekeringen.

Over de KFPS Hengstenkeuring

Bezichtiging en educatie
In december 2018 is tijdens de eerste bezichtig een voorselectie van Friese hengsten gemaakt voor het felbegeerde dek brevet. Het programma begint op donderdag 10 januari 2019 met de tweede bezichtiging van de jonge hengsten. Op vrijdag 11 januari staat educatie centraal in een gevarieerd en informatief clinicprogramma die voor iedereen toegankelijk is en in diverse talen wordt aangeboden. Er zijn diverse informatieve lezingen zowel theoretisch als clinics in de arena met paarden erbij. Tevens vindt ’s middags op 11 januari de derde bezichtiging plaats.

Hengstenkeuring
Traditioneel staat de Hengstenkeuring zaterdag 12 januari in het teken van de ingeschreven stamboekhengsten. Met meerdere hoogtepunten waaronder het kampioenschap oudere hengsten, jongere hengsten en het algeheel kampioenschap. Het programma wordt afgewisseld met enkele showrubrieken.

Over de Friesian Proms

Unieke concert- en showavonden
Op 10 en 11 januari spelen tientallen Friese paarden een glanzende hoofdrol tijdens de  concert- en showproductie FRIESIAN PROMS 2019. Ze delen de piste met bekende artiesten zoals Hessel (van Terschelling) & zijn dochter Tess, zanger Danny Vera, de internationaal bekende Australische / Nederlandse sopraan Mirusia Louwerse en de ’70s, ’80s en ’90s disco act The Gibson Brothers en anderen. De artiesten worden muzikaal begeleid door het door Theo Brouwer gedirigeerde ‘The Symphonic Music Connection’ en het 70 koppig FRIESIAN PROMS koor gevormd door de koren Just4Fun en 4EverFun o.l.v. Carola Tavenier.

Dat de FRIESIAN PROMS niet alleen op gebied van artiesten internationaal georiënteerd is blijkt uit het optreden van het Franse duo Selyne & Jermy Gonzales en hun paarden met o.a. hun act ‘Dancing Horses’.
En natuurlijk treden veel Friese paarden, berijders en menners uit ‘eigen gelederen’ op tijdens Friesian Proms. Deels in combinatie met de artiesten die op beide avonden hun opwachting maken.

Boordevol paardenacts
Het programma van FRIESIAN PROMS zit boordevol paardenacts. Zowel in combinatie met de optredens van de artiesten als muzikaal begeleidt door The Symphonic Music connection. Onder begeleiding van Trieneke Verbeek worden de paardenoptredens vorm gegeven wordt de piste weer omgetoverd tot een podium voor het Friese paard. Het duo Selyne en Jeremy Gonzalez en de paarden etaleren in het WTC hun gevoel voor show en spektakel. Ze reizen de wereld rond met hun shows, reden waarom de organisatie trots is op deelname aan de FRIESIAN PROMS 2019.

Ervaringen

Rosalin Nieuwendijk

"Wanneer EFO langskomt geven ze gelijk een fijn en betrouwbaar gevoel”

Lees meer

Elly Noomen

Voor iedereen met paarden kan ik maar 1 ding zeggen: als de basis goed is kom je verder!! En dat geldt zeker voor deze verzekeringsmaatschappij!!

Lees meer

Dian Philipsen

Ik kan EFO paardenverzekeringen zeer zeker aanbevelen, ze denken mee met zowel de ruiter/amazone als met het paard.

Lees meer

Tanja Staal

Ik ben erg positief en zal EFO zeker aanbevelen bij mijn paardenkennissen. Jullie zijn op een laagdrempelige manier te benaderen, chapeau...:)!

Lees meer

Susanne Noortman

Beste EFO,
Mag ik jullie (en in het bijzonder Ron Esteje) onwijs bedanken voor de snelle en fijne manier van het verwerken van mijn declaratie! 

Lees meer

Ineke Drossaart

EFO, van mij een hele bos pluimen op uw hoed en veel dank. Topverzekering!

Lees meer

+
Rosalin Nieuwendijk
+
Elly Noomen
+
Dian Philipsen
+
Tanja Staal
+
Susanne Noortman
+
Ineke Drossaart

Blijf elke maand op de hoogte van onze nieuwtjes