Recreatie

Wanneer je alleen recreatief rijdt vraag je je misschien af of je jouw paard eigenlijk wel moet verzekeren. Hieronder vind je informatie wat jou kan helpen bij je beslissing. Want ook als je alleen met mooi weer rijdt of veel buitenritten maakt kan het verstandig zijn om je paard te verzekeren.

Welke verzekering past bij mijn paard?
Het is belangrijk om te kijken welke risico's voor jou van belang zijn om je paard te verzekeren. Omdat je recreatief rijdt is de kans op een blessure misschien niet heel groot omdat je niet iedere dag het uiterste van je paard verlangt en het dier waarschijnlijk voldoende vrijheid krijgt om zich te bewegen. Maar misschien rijdt je ook juist veel buitenritten op verschillende ondergronden waardoor de kans op schade groter is dan wanneer je altijd op een vlakke bodem rijdt. Ook omdat je paard waarschijnlijk veel in het land loopt heb je meer kans dat het dier schade oploopt omdat een ongeluk met bijvoorbeeld de afrastering of uitglijden groter is.
 
Wij hebben voor jou op een rijtje gezet welke verzekeringen goed aansluiten bij jouw wensen:

 

Leven-verzekering

Wil je alleen een goede basis dekking voor het verlies van je paard door een ongeval of een acuut verlopende ziekte (zoals een koliek, slokdarmverstopping, virus of hartstilstand), dan heb je voldoende aan onze Leven-verzekering. Deze verzekering is goed betaalbaar en hiermee ben je verzekerd voor ongevallen welke je liever niet zelf financiert op het moment dat er iets gebeurd.

 

Schadeverzekering beperkt

Vind je het naast de bovenstaande risico’s ook belangrijk dat blijvende ongeschiktheid van je paard door een ongeval verzekerd is, dan kun je het beste kiezen voor onze Schadeverzekering Beperkt. Glijdt je paard uit en loopt deze daardoor zichtbaar ernstige verwondingen (een botbreuk of open verwondingen) op waardoor jouw paard nooit meer goed zal lopen en je er dus niets meer mee kunt doen dan heb je met deze verzekering een goede dekking.

 

Schadeverzekering uitgebreid

Wil je graag zo weinig mogelijk risico’s lopen met je paard en wil je dat risico’s zoals ziekte, blijvende blessures en kreupelheid ook zijn meeverzekerd, dan kun je kiezen voor onze Schadeverzekering uitgebreid. Met deze verzekering is je paard voor alle vormen van risico’s verzekerd. Deze verzekering kun je vergelijken met een “All-risk” verzekering.

 Bovenstaande verzekeringen kun je uitbreiden met onze Aanvullende verzekeringen. Hiermee kun je de schade dekken voor brand en hemelvuur, diefstal en ziektekosten.

Handig om te weten
Onze ervaring leert dat bij de aankoop van een paard vaak voor de dekking "Uitgebreid" wordt gekozen. Het dier  is dan net nieuw, de achtergrond is niet altijd bekend of het gaat om de aankoop van een eerste paard.
Wanneer het dier al langer bij de eigenaar is wordt er vaker  gekozen voor de dekkingen "Beperkt" of "Leven". Deze verzekeringen zijn populair omdat deze de belangrijkste risico's: "ongeval en acuut verlopende ziektes" verzekeren tegen een aantrekkelijke premie. 

Vergelijken
Kijk zelf eens voor de verschillen in dekkingen en premies door hieronder op de knop "bereken premie" te klikken. Je kunt daar per dekking de gewenste verzekerde waarde aangeven, je keuzes maken in premietermijn en aanvullende verzekeringen toevoegen waaronder; ziektekosten, brand en diefstal. Wanneer je een verzekering hebt berekent kun je hiervan een offerte aanvragen.

Persoonlijk advies
Liever een persoonlijk advies? Een van onze EFO adviseurs komt graag bij jou langs om jou objectief en vrijblijvend over alle mogelijkheden te adviseren. Jij bent degene die hierbij bepaalt welke risico’s je kunt en wilt nemen.

Persoonlijk advies aanvragen Bereken premie

Home

Ervaringen

+
Ineke Drossaart
+
Tanja Staal
+
Elly Noomen
+
Dian Philipsen
+
 Judith Philipse en Amber Kreuzen
+

EFO, van mij een hele bos pluimen op uw hoed en veel dank. Topverzekering!

Lees meer

Ineke Drossaart

Ik ben erg positief en zal EFO zeker aanbevelen bij mijn paardenkennissen. Jullie zijn op een laagdrempelige manier te benaderen, chapeau...:)!

Lees meer

Tanja Staal

Voor iedereen met paarden kan ik maar 1 ding zeggen: als de basis goed is kom je verder!! En dat geldt zeker voor deze verzekeringsmaatschappij!!

Lees meer

Elly Noomen

Ik kan EFO paardenverzekeringen zeer zeker aanbevelen, ze denken mee met zowel de ruiter/amazone als met het paard.  

Lees meer

Dian Philipsen

"Ik zou EFO aan iedereen aanraden!!”

Lees meer

Judith Philipse en Amber Kreuzen

Heb jij al eens aanspraak moeten doen op jouw verzekering bij EFO? En wil jij graag jouw verhaal doen? Neem dan contact met ons op.

Lees meer

Wij zijn EFO

Blijf elke maand op de hoogte van onze nieuwtjes