Rhino uitbraak

De uitbraak van Rhino heeft een tijd geleden in de media ruime aandacht gekregen. Heel Nederland is nu gewaarschuwd. Hieronder kunt u meer lezen over hoe u om kunt gaan met het Rhino-virus en wat hierover in onze polisvoorwaarden staat. 

Voorzorgsmaatregelen
Een beroep op de polis is achteraf. Het is verstandig om nu maatregelen te treffen en u goed te (laten) informeren over het Rhino-virus. Op internet zijn inmiddels diverse artikelen verschenen. Kijkt u bijvoorbeeld maar op de sites van:
De sectorraad paarden
KNHS
Universiteitskliniek Utrecht
De gezondheidsdienst voor dieren

Op deze sites wordt uitgelegd wat u kunt doen om een besmetting te voorkomen.

Het spreekt voor zich dat wij er van uitgaan dat u verstandige dingen doet om te voorkomen dat uw paard besmet wordt.

Het Rhino-virus in onze Polisvoorwaarden
Mocht uw paard toch besmet raken dan kunt u een beroep doen op uw verzekering.
In onze polisvoorwaarden hebben wij opgenomen dat er, wat besmettelijke dierziekten betreft, beperkende voorwaarden van toepassing zijn. Er moet dan wel sprake zijn van het tegelijkertijd op grote schaal voorkomen van, besmettelijke, ziekten onder paardachtigen.

Wij handelen in het belang van onze leden
Deze uitsluiting hebben wij in de polis opgenomen om te voorkomen dat wij als gevolg van een dergelijke “ramp” niet meer in staat zouden zijn om ons bedrijf voort te zetten. Het moet dus gaan om een zeer ernstige uitbraak. Als Onderlinge verzekeraar zullen wij altijd ons best doen om de schade van onze leden te vergoeden. In een dergelijke situatie treedt echter ook het vraagstuk op of het principe: “wie het eerst komt, het eerst maalt” gaat gelden. Naar onze mening is dit niet het geval. Vandaar dat wij in een dergelijke situatie, die in het 107-jarig bestaan van onze Onderlinge nog niet is voorgekomen, zullen handelen in het belang van al onze leden. Continuïteit van onze Onderlinge is één van deze belangen.

De kans dat wij ons op deze bepaling zullen beroepen is, zoals hiervoor verduidelijkt, gering. 

Ga naar de home pagina van EFO

Ervaringen

Rosalin Nieuwendijk

"Wanneer EFO langskomt geven ze gelijk een fijn en betrouwbaar gevoel”

Lees meer

Elly Noomen

Voor iedereen met paarden kan ik maar 1 ding zeggen: als de basis goed is kom je verder!! En dat geldt zeker voor deze verzekeringsmaatschappij!!

Lees meer

Dian Philipsen

Ik kan EFO paardenverzekeringen zeer zeker aanbevelen, ze denken mee met zowel de ruiter/amazone als met het paard.

Lees meer

Tanja Staal

Ik ben erg positief en zal EFO zeker aanbevelen bij mijn paardenkennissen. Jullie zijn op een laagdrempelige manier te benaderen, chapeau...:)!

Lees meer

Susanne Noortman

Beste EFO,
Mag ik jullie (en in het bijzonder Ron Esteje) onwijs bedanken voor de snelle en fijne manier van het verwerken van mijn declaratie! 

Lees meer

Ineke Drossaart

EFO, van mij een hele bos pluimen op uw hoed en veel dank. Topverzekering!

Lees meer

+
Rosalin Nieuwendijk
+
Elly Noomen
+
Dian Philipsen
+
Tanja Staal
+
Susanne Noortman
+
Ineke Drossaart

Blijf elke maand op de hoogte van onze nieuwtjes