Fokkerij

Als fokker probeer je alles te doen voor het beste fokproduct. Maar iedere geboorte neemt risico's met zich mee. De risico’s bij je merrie en/of dekhengst maar zeker ook bij het veulen dat wordt geboren speelt altijd een grote rol. Wij als verzekeraar weten als geen ander welke situaties je allemaal tegen kunt komen als fokker. Om een groot deel van die risico's af te dekken bieden wij diverse verzekeringen aan die goed bij fokkers aansluiten. Deze verzekeringen staan hieronder uitgelegd.

 

Fokmerries

Overlijdensverzekering 
Wil je alleen een goede basis dekking voor het verlies van je fokmerrie door een ongeval, een acuut verlopende ziekte of geboortecomplicaties, dan heb je voldoende aan onze Overlijdensverzekering.

Schadeverzekering uitgebreid
Wil je graag zo weinig mogelijk risico’s lopen met je fokmerrie en wil je dekking hebben wanneer je merrie schade krijgt door het werpen of verwerpen van het veulen, dan kun je kiezen voor onze Schadeverzekering uitgebreid.  Met deze verzekering ben je ook verzekerd tegen risico’s zoals ziekte, blijvende blessures en kreupelheid. Deze verzekering kun je vergelijken met een “All-risk” verzekering.

Geboorte risico bij veulens

Voldragen veulens kunnen in het moederdier vanaf 10 maanden na de dekdatum tot en met 4 maanden na de geboorte tegen een doodgeboren worden, sterven of blijvende ongeschiktheid voor het gebruik worden verzekerd. Hieronder staan de verzekeringen die wij hiervoor bieden.
 
Ongeboren veulenverzekering Beperkt
De dekking van deze verzekering geldt als er sprake is van doodgeboren worden, sterven, respectievelijk noodzakelijke levensbeëindiging binnen 2 x 24 uur na de schadeveroorzakende gebeurtenis of na het constateren van de eerste ziekteverschijnselen bij het veulen.
 
Ongeboren veulenverzekering Uitgebreid
De dekking van deze verzekering geldt als er sprake is van doodgeboren worden, sterven, respectievelijk noodzakelijke levensbeëindiging en blijvende volledige ongeschiktheid voor gebruik van het veulen.

Dekhengsten

Overlijdensverzekering 
Wil je alleen een goede basis dekking voor het verlies van je dekhengst door een ongeval of een acuut verlopende ziekte dan heb je voldoende aan onze Overlijdensverzekering.
 
Schadeverzekering Uitgebreid
Wil je graag zo weinig mogelijk risico’s lopen met je dekhengst dan kun je kiezen voor onze Schadeverzekering Uitgebreid. Met deze verzekering is je hengst mede verzekerd tegen: blijvend onvermogen tot het verrichten van de deksprong als gevolg van ongeneeslijke ziekten of gebreken én blijvend onvermogen tot bevruchten als gevolg van letsel aan het geslachtsorgaan, mits dit letsel een gevolg is van een ongeval. Met deze verzekering ben je daarnaast ook verzekerd tegen risico’s zoals ziekte, blijvende blessures en kreupelheid. Deze verzekering kun je dus vergelijken met een “All-risk” verzekering.

 Bovenstaande verzekeringen kun je uitbreiden met onze aanvullende verzekeringen. Hiermee kun je de schade dekken voor brand en hemelvuur, diefstal en ziektekosten.

Vergelijken
Kijk zelf eens naar de verschillen in dekkingen en premies door hieronder op de knop "bereken premie" te klikken. Je kunt daar per dekking de gewenste verzekerde waarde aangeven, je keuzes maken in premietermijn en aanvullende verzekeringen toevoegen waaronder: ziektekosten, brand en diefstal. Wanneer je een verzekering hebt berekent kun je hiervan een offerte aanvragen.

Persoonlijk advies
Liever een persoonlijk advies? Een van onze EFO adviseurs komt graag bij jou langs om jou objectief en vrijblijvend over alle mogelijkheden te adviseren. Jij bent degene die hierbij bepaalt welke risico’s je kunt en wilt nemen.

Persoonlijk advies aanvragen Bereken premie

Ervaringen

Rosalin Nieuwendijk

"Wanneer EFO langskomt geven ze gelijk een fijn en betrouwbaar gevoel”

Lees meer

Elly Noomen

Voor iedereen met paarden kan ik maar 1 ding zeggen: als de basis goed is kom je verder!! En dat geldt zeker voor deze verzekeringsmaatschappij!!

Lees meer

Dian Philipsen

Ik kan EFO paardenverzekeringen zeer zeker aanbevelen, ze denken mee met zowel de ruiter/amazone als met het paard.

Lees meer

Tanja Staal

Ik ben erg positief en zal EFO zeker aanbevelen bij mijn paardenkennissen. Jullie zijn op een laagdrempelige manier te benaderen, chapeau...:)!

Lees meer

Susanne Noortman

Beste EFO,
Mag ik jullie (en in het bijzonder Ron Esteje) onwijs bedanken voor de snelle en fijne manier van het verwerken van mijn declaratie! 

Lees meer

Ineke Drossaart

EFO, van mij een hele bos pluimen op uw hoed en veel dank. Topverzekering!

Lees meer

+
Rosalin Nieuwendijk
+
Elly Noomen
+
Dian Philipsen
+
Tanja Staal
+
Susanne Noortman
+
Ineke Drossaart