Recreatie

Wanneer je alleen recreatief rijdt vraag je je misschien af of je jouw paard eigenlijk wel moet verzekeren. Hieronder vind je informatie wat jou kan helpen bij je beslissing. Want ook als je alleen met mooi weer rijdt of veel buitenritten maakt kan het verstandig zijn om je paard te verzekeren.

Welke verzekering past bij mijn paard?
Het is belangrijk om te kijken welke risico's voor jou van belang zijn om je paard te verzekeren. Omdat je recreatief rijdt is de kans op een blessure misschien niet heel groot omdat je niet iedere dag het uiterste van je paard verlangt.

Maar misschien rijd je ook juist veel buitenritten op verschillende ondergronden waardoor de kans op ongelukken groter is dan wanneer je altijd op een vlakke bodem rijdt. Ook omdat je paard waarschijnlijk veel in het land loopt is de kans dat je paard een ongeluk krijgt met bijvoorbeeld de afrastering of uitglijdt in het land groter.
 
Wij hebben voor jou op een rijtje gezet welke verzekeringen goed aansluiten bij jouw wensen:

 

Overlijdensverzekering

Wil je alleen een goede basis dekking voor het verlies van je paard door een ongeval of een acuut verlopende ziekte, dan heb je voldoende aan onze Overlijdensverzekering. Deze verzekering is goed betaalbaar en hiermee ben je verzekerd voor ongevallen welke je liever niet zelf financiert op het moment dat er iets gebeurd.

 

Schadeverzekering Beperkt

Vind je het naast de bovenstaande risico’s ook belangrijk dat blijvende ongeschiktheid van je paard door een ongeval verzekerd is, dan kun je het beste kiezen voor onze Schadeverzekering Beperkt. Glijdt je paard uit en loopt deze daardoor zichtbaar ernstige verwondingen (een botbreuk of open verwondingen) op waardoor jouw paard nooit meer goed zal lopen en je er dus niets meer mee kunt doen dan heb je met deze verzekering een goede dekking.

 

Schadeverzekering Uitgebreid

Wil je graag zo weinig mogelijk risico’s lopen met je paard en wil je dat risico’s zoals ziekte, blijvende blessures en kreupelheid ook zijn meeverzekerd, dan kun je kiezen voor onze Schadeverzekering Uitgebreid. Met deze verzekering is je paard voor alle vormen van risico’s verzekerd. Deze verzekering kun je vergelijken met een “All-risk” verzekering.

 Bovenstaande verzekeringen kun je uitbreiden met onze aanvullende verzekeringen. Hiermee kun je de schade dekken voor brand en hemelvuur, diefstal en ziektekosten.

Handig om te weten
Onze ervaring leert dat bij de aankoop van een paard vaak voor de dekking "Uitgebreid" wordt gekozen. Je kent je paard dan nog niet goed, de achtergrond is niet altijd bekend of het gaat om de aankoop van een eerste paard.
Wanneer jij je paard al langer kent wordt er vaak gekozen voor de dekkingen 'Beperkt' of 'Overlijden'. Deze verzekeringen zijn populair omdat deze de belangrijkste risico's: ongeval en acuut verlopende ziektes verzekeren tegen een aantrekkelijke premie. 

Vergelijken
Kijk zelf eens naar de verschillen in dekkingen en premies door hieronder op de knop "bereken premie" te klikken. Je kunt daar per dekking de gewenste verzekerde waarde aangeven, je keuzes maken in premietermijn en aanvullende verzekeringen toevoegen waaronder: ziektekosten, brand en diefstal. Wanneer je een verzekering hebt berekent kun je hiervan een offerte aanvragen of de verzekering direct online aanvragen.

Persoonlijk advies
Liever een persoonlijk advies? Een van onze EFO adviseurs komt graag bij jou langs om jou persoonlijk en vrijblijvend over alle mogelijkheden te adviseren. Jij bent degene die hierbij bepaalt welke risico’s je kunt en wilt nemen.

Persoonlijk advies aanvragen Bereken premie

Ervaringen

Rosalin Nieuwendijk

"Wanneer EFO langskomt geven ze gelijk een fijn en betrouwbaar gevoel”

Lees meer

Elly Noomen

Voor iedereen met paarden kan ik maar 1 ding zeggen: als de basis goed is kom je verder!! En dat geldt zeker voor deze verzekeringsmaatschappij!!

Lees meer

Dian Philipsen

Ik kan EFO paardenverzekeringen zeer zeker aanbevelen, ze denken mee met zowel de ruiter/amazone als met het paard.

Lees meer

Tanja Staal

Ik ben erg positief en zal EFO zeker aanbevelen bij mijn paardenkennissen. Jullie zijn op een laagdrempelige manier te benaderen, chapeau...:)!

Lees meer

Susanne Noortman

Beste EFO,
Mag ik jullie (en in het bijzonder Ron Esteje) onwijs bedanken voor de snelle en fijne manier van het verwerken van mijn declaratie! 

Lees meer

Ineke Drossaart

EFO, van mij een hele bos pluimen op uw hoed en veel dank. Topverzekering!

Lees meer

+
Rosalin Nieuwendijk
+
Elly Noomen
+
Dian Philipsen
+
Tanja Staal
+
Susanne Noortman
+
Ineke Drossaart