Schade melden

Gepubliceerd op 29 september 2016
Schade melden

Meld hier de schade bij je paard.

Bij de verzekering gebruiken wij de term 'schade' wanneer jouw paard iets overkomt. Het is altijd vervelend wanneer je paard letsel heeft opgelopen of ziek wordt. Wanneer je je paard hiervoor verzekerd hoop je niet dat je deze verzekering ooit nodig bent. Op het moment dat je paard helaas wel iets overkomt is het fijn wanneer je gerust naar de kliniek kunt gaan.

Wanneer je paard schade heeft opgelopen is het goed om te weten wat je moet én kunt doen. Hieronder hebben wij de belangrijkste punten op een rij gezet. Via het onderstaande formulier kun je je schade gemakkelijk online indienen.

Wat moet ik doen wanneer mijn paard schade heeft opgelopen?

1. Wanneer je paard schade heeft opgelopen dien je een dierenarts in te schakelen die jouw paard onder behandeling neemt.
2. Als de dierenarts vindt dat directe levensbeëindiging nodig is dan moet vooraf telefonisch met ons worden overlegd. Is dit niet mogelijk, dan verwachten wij dat je een juiste beslissing maakt. Wanneer je paard is overleden moet je dit zo snel mogelijk bij ons melden, in ieder geval voordat het paard wordt vervoerd.
3. Je vraagt de dierenarts om een attest te schrijven. Meld je schade onderstaand via ons online schadeformulier inclusief het attest van de dierenarts.

Wat doen wij wanneer je schade hebt ingediend?

Wij bekijken de ingezonden schade samen met onze dierenarts waarna wij z.s.m. contact met jou opnemen om de schade te bespreken of hier uitslag van geven.

Hoelang duurt het voordat ik een schadevergoeding kan verwachten?

Je mag bij ons rekenen op een snelle en correcte afhandeling van de schade. 
De snelheid van de afhandeling bepaal je voor een groot deel zelf. 
  
Wat ons helpt is dat wij zo snel en volledig mogelijk worden geïnformeerd over de schade.
Dit kun je doen door onderstaand formulier volledig en zorgvuldig in te vullen. 

Wanneer wij alle benodigde stukken hebben ontvangen om de schade te kunnen beoordelen, dan wordt er binnen 2 weken contact met jou opgenomen.

Kan ik na een schade mijn paard zelf houden?

Ja dit kan wel. Je moet dan instemmen met een aantal op het welzijn van het paard gerichte voorwaarden. Wij zullen een aantekening in het paspoort plaatsen waaruit blijkt dat wij het paard hebben uitgekeerd. De schade-uitkering verminderen wij met de restwaarde van het paard. Deze bedraagt minimaal € 500 voor een paard en € 200 voor een pony. De restwaarde wordt vastgesteld door een door ons erkende deskundige.

Waarom moet ik onderstaand formulier invullen?

Wanneer je paard schade heeft opgelopen willen wij graag precies weten wat er is gebeurd. Hier hebben wij allereerst de gegevens van jou en je paard bij nodig. Daarnaast willen wij graag van jou weten wat de oorzaak is van de opgelopen schade en wat het gevolg is van de gebeurtenis. Waarschijnlijk is de dierenarts bij je paard langs geweest of ben je zelfs met je paard naar de kliniek gegaan. Wij willen dan graag weten wat de dierenarts/kliniek precies heeft gedaan en wat het plan is. Dit heet een attest, deze kun je onderaan het formulier toevoegen als bijlage. De nota's van de dierenarts kun je ook nog toevoegen als bijlage.

 

Voordat je onderstaand formulier invult moet je eerst een attest van de dierenarts opvragen. Het attest is een verklaring van de dierenarts of diergeneeskundige kliniek waaruit blijkt welke diagnose er is gesteld en wanneer en welke onderzoeken hebben plaatsgevonden. Het ingevulde attest kun je onderaan als bijlage meezenden met het formulier.

Vul vervolgens onderstaand formulier volledig en zorgvuldig in. Vragen? Neem gerust contact op met de inspecteur uit jouw gebied of bel op werkdagen tussen 08.00 uur en 16.30 uur naar ons kantoor op het nummer 0513 62 22 75.

Persoonlijke gegevens

Gegevens van je paard

Wat is jouw gebruikelijke dierenarts?

Wanneer en waar liep jouw paard letsel op?

Wat is er precies gebeurd?

Wat was het gevolg van bovenstaande gebeurtenis?

Overige informatie

Voeg het proces verbaal onderaan het formulier toe in de bijlage.

Wanneer werd de dierenarts voor het eerst ingeschakeld?

Welke dierenarts/kliniek heeft de behandeling bij jouw paard uitgevoerd?

Ondertekende machtigt EFO Paardenverzekering informatie betreffende de behandeling van het paard op te vragen bij de gebruikelijke dierenarts/kliniek of bij de dierenarts/kliniek welke de behandeling heeft uitgevoerd. Ondertekende verklaart alle vragen en opgaven juist en naar waarheid te hebben beantwoord en verstrekt en geen bijzonderheden met betrekking tot deze schade te hebben verzwegen. Ondertekende verklaart bekend te zijn met de bepaling dat bij onjuiste opgave elk recht op uitkering vervalt.

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld

Ervaringen

Rosalin Nieuwendijk

"Wanneer EFO langskomt geven ze gelijk een fijn en betrouwbaar gevoel”

Lees meer

Elly Noomen

Voor iedereen met paarden kan ik maar 1 ding zeggen: als de basis goed is kom je verder!! En dat geldt zeker voor deze verzekeringsmaatschappij!!

Lees meer

Dian Philipsen

Ik kan EFO paardenverzekeringen zeer zeker aanbevelen, ze denken mee met zowel de ruiter/amazone als met het paard.

Lees meer

Tanja Staal

Ik ben erg positief en zal EFO zeker aanbevelen bij mijn paardenkennissen. Jullie zijn op een laagdrempelige manier te benaderen, chapeau...:)!

Lees meer

Susanne Noortman

Beste EFO,
Mag ik jullie (en in het bijzonder Ron Esteje) onwijs bedanken voor de snelle en fijne manier van het verwerken van mijn declaratie! 

Lees meer

Ineke Drossaart

EFO, van mij een hele bos pluimen op uw hoed en veel dank. Topverzekering!

Lees meer

+
Rosalin Nieuwendijk
+
Elly Noomen
+
Dian Philipsen
+
Tanja Staal
+
Susanne Noortman
+
Ineke Drossaart

Blijf elke maand op de hoogte van onze nieuwtjes