Wat te doen bij schade?

Bij het afsluiten van de verzekering heb je gekozen voor een basisverzekering, ook wel schadeverzekering genoemd. Bij de verzekering gebruiken wij de term 'schade' wanneer jouw paard is komen te overlijden, geëuthanaseerd moet worden, ongeschikt is voor zijn gebruiksdoel of afgekeurd is. 

Wanneer je je paard hiervoor hebt verzekerd, hoop je niet dat je deze verzekering ooit nodig bent. Op het moment dat je paard helaas wel iets overkomt, is het goed om te weten wat je moet én kunt doen. Op deze pagina hebben wij de belangrijkste punten op een rij gezet. 

Bekijk hier ons stappenplan
Zo Werkt Een Aankoopkeuring

Wat moet ik doen als mijn paard schade heeft?

1.Wanneer je paard schade heeft opgelopen dien je een dierenarts in te schakelen die jouw paard onder behandeling neemt.
2. Als de dierenarts vindt dat directe levensbeëindiging nodig is dan moet vooraf telefonisch met ons worden overlegd. Is dit niet mogelijk, dan verwachten wij dat je een juiste  beslissing maakt. Wanneer je paard is overleden, moet je dit zo snel mogelijk bij ons melden, in ieder geval voordat het paard wordt vervoerd.
3. Je vraagt de dierenarts om een attest te schrijven. Dit attest kun je als bijlage meesturen.

Het attest is een verklaring van de dierenarts of diergeneeskundige kliniek waaruit blijkt welke diagnose er is gesteld en wanneer en welke onderzoeken hebben plaatsgevonden.

Je kunt via onze website de schade melden, maar dit kan ook via de post of via de e-mail. Hiervoor kun je het schademeldingsformulier downloaden. 

Schade melden Schademeldingsformulier

Hoe gaan wij met jouw ingediende schademelding om?

Je mag bij ons rekenen op een snelle en correcte afhandeling van de schade. De snelheid van de afhandeling bepaal je voor een groot deel zelf. Wat ons helpt is dat wij zo snel en volledig mogelijk worden geïnformeerd over de schade. Denk hierbij aan het indienen van een dierenartsverklaring en het schademeldingsformulier. 

Wanneer wij alle benodigde stukken hebben ontvangen om de schade te kunnen beoordelen, dan wordt er binnen 3 weken contact met jou opgenomen.

Hoe wordt een schade uitkering berekend?

Wanneer wij een schademelding ontvangen, gaan wij eerst beoordelen of de schade onder de door jouw gekozen dekking valt. Wanneer je volgens de voorwaarden recht op een vergoeding hebt, gaan we starten met de berekening. Wij houden hierbij rekening met de maximale vergoeding volgens onze verzekeringsvoorwaarden.

De schadevergoeding bedraagt een percentage van de verzekerde waarde volgens onderstaande tabel. Op de uitkering wordt de eventuele restwaarde in mindering gebracht.

Leeftijd Overlijden Overige situaties
tot 4 jaar 80% 80%
4 tot 13 jaar 100% 90%
13 tot 16 jaar 90% 80%
17 jaar 70% 70%
18 jaar 60% 60%
19 jaar 50% 50%
20 jaar 40%  
21 jaar en ouder 30%  

Wil je telefonisch een melding maken of heb je vragen?

Neem dan contact met ons op. Onze schadebehandelaars staan voor je klaar. 

Bekijk al onze contactmogelijkheden