Begrippenlijst

Weet waarvoor je verzekerd bent. In deze begrippenlijst vind je een aantal van onze begrippen die belangrijk zijn voor de dekking van jouw verzekering. Ben je benieuwd naar alle begrippen? Bekijk dan onze verzekeringsvoorwaarden. 

Acuut verlopende ziekte

Ziekte welke binnen 8 dagen na het ontstaan van de ziekte, leidt tot het overlijden of de noodzakelijke levensbeëindiging van het paard.

Goed om te weten
Het overlijden of de noodzakelijke levensbeëindiging mag geen gevolg zijn van een langzame verslechtering van de gezondheidstoestand.

Blijvende ongeschiktheid

Een paard wordt blijvend ongeschikt geacht wanneer een dierenarts objectief heeft vastgesteld dat het verzekerde paard niet meer geschikt is voor het verzekerde gebruiksdoel. Een paard is niet blijvend ongeschikt als een bepaald africhtingsniveau niet kan worden behaald of behouden.

Kreupelheid

Kreupelheid is een diergeneeskundig objectief aantoonbare afwijking aan het bewegingsapparaat van het paard.

Ongeval

  • Aantoonbaar en plotseling geweld van buitenaf waarbij het paard letsel oploopt of overlijdt.
  • Aantoonbaar en plotseling geweld van buitenaf welke een open verwonding veroorzaakt.
  • Aantoonbaar en plotseling geweld van buitenaf welke een botbreuk veroorzaakt.
  • Verdrinking.
  • Dierenmishandeling door derden.

Onder het begrip ongeval valt niet: verstuiking, verdraaiing, verzwikking, verstapping of overbelasting.

Goed om te weten

U bent verplicht om direct na een ongeval een dierenarts in te schakelen. Een dierenarts moet objectief kunnen vaststellen dat het letsel of overlijden een rechtstreeks gevolg is van het ongeval. Aandoeningen aan de weke delen van het paard vallen niet onder het begrip ‘ongeval’, tenzij het een gevolg is van een plotselinge gebeurtenis en samengaat met een ernstige open verwonding.

Ziekte

Een aantasting van de algemene gezondheid welke niet veroorzaakt wordt door: een ongeval, ouderdom, slijtage of kreupelheid.

Meer kennis om jouw paard gezond te houden

dinsdag 14 mei 2024

Je hebt vast wel eens gehoord dat een paard een schiefel heeft. Of misschien heeft jouw paard er wel mee te maken gehad. Een schiefel is een woekering van het botvlies. Bij sportpaarden is het een veelvoorkomende botblessure aan het pijp- of griffelbeen. In deze blog gaan we dieper in op de oorzaken en de behandeling.

woensdag 24 april 2024

Het voorjaar is een heerlijke tijd om er lekker op uit te gaan met je paard. Veel ruiters en menners komen tijdens een buitenrit ook op de openbare weg. En of je nu in het zadel zit, naast je paard loopt of op de bok zit, volgens de Nederlandse verkeerswet vallen ruiters en koetsiers onder dezelfde categorie als automobilisten en fietsen. Het zijn allemaal bestuurders. Dat betekent dat je ook die rechten en plichten hebt. In deze blog zetten we de belangrijkste vragen over verkeersveiligheid op een rijtje.

donderdag 18 april 2024

Gedreven, vrolijk en ondernemend. Dat zijn enkele woorden die passen bij Harriët Vos-van Dijk. Als marketingmedewerker zorgt zij ervoor dat EFO Paardenverzekering zowel online als offline gezien wordt. In deze rubriek leer je haar beter kennen!

dinsdag 2 april 2024

Sommige paarden staan het hele jaar door in de weide, andere komen in het voorjaar pas weer voor het eerst in de wei. Wat jouw situatie ook is, er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wij leggen je graag uit hoe je de overgang van stal naar weide zo veilig mogelijk laat verlopen.

dinsdag 26 maart 2024

Bij EFO Paardenverzekering werken echte paardenmensen. Neem bijvoorbeeld acceptant Jildou Hofstee. Voor haar is geen enkele hindernis te hoog, zowel op het paard als op het werk. Leer haar in deze rubriek beter kennen!

woensdag 20 maart 2024

Het zonnetje schijnt steeds feller, de dagen worden langer en voorjaarsbloeiers steken hun koppies weer boven de grond. Van dit weer word je blij! Dat geldt ook voor je paard: hij verliest die dikke wintervacht, mag langer naar buiten en kan weer lekker vers gras eten. Toch zijn er nog wel een paar puntjes waar je op moet letten bij de start van het groene seizoen. Wij zetten er een aantal voor je op een rij zodat we samen goed uitgerust het voorjaar in gaan.

dinsdag 19 maart 2024

De uitgerekende datum is in zicht en het wachten is bijna voorbij. Er is een veulen op komst! Welke voorbereidingen kun je voor de geboorte treffen om jouw veulen de allerbeste start te geven? EFO Paardenverzekering deelt de beste tips!

donderdag 22 februari 2024

Enthousiast, vrolijk, nauwkeurig en perfectionistisch. Dat zijn woorden die goed bij Hester de Lang passen. Als financieel administrateur heeft ze haar zaken graag goed op orde en geen enkel gesprek is haar te moeilijk. In deze rubriek leer je haar nog beter kennen!

We zijn bereikbaar via Whatsapp, telefoon, of e-mail

We helpen je graag met persoonlijk advies. 

Maak een belafspraak