Wat is een acuut verlopende ziekte?

Ziekte die binnen 8 dagen na het ontstaan van de ziekte of na de eerste ziekteverschijnselen, leidt tot het overlijden of de noodzakelijke levensbeëindiging van het paard.

Wat is een ongeval?

  1. Aantoonbare en onverwachte gebeurtenis waarbij het paard letsel oploopt of overlijdt door plotseling geweld van buitenaf.
  2. Letsel veroorzaakt door derden. Bijvoorbeeld het binnenkrijgen van vreemde voorwerpen, giftige gassen of opzettelijk vergiftigd voedsel, met uitzondering van kwaadwillige besmetting.
  3. ​Aandoening veroorzaakt door een plotselinge gebeurtenis die samengaat met een ernstige open verwonding.
  4. Verdrinking.
  5. Dierenmishandeling door derden.

Onder het begrip ongeval valt niet: verstuiking, verdraaiing, verzwikking, verstapping of overbelasting. 

Wanneer spreken we van kreupelheid?

Kreupelheid is een diergeneeskundig objectief aantoonbare afwijking aan het bewegingsapparaat van het paard.

Wanneer is een paard blijvend ongeschikt?

Een paard wordt blijvend ongeschikt geacht wanneer een dierenarts objectief heeft vastgesteld dat het verzekerde paard niet meer geschikt is voor het verzekerde gebruiksdoel. Een paard is niet blijvend ongeschikt als een bepaald africhtingsniveau niet kan worden behaald of behouden.

Meer kennis om jouw paard gezond te houden

dinsdag 12 september 2023

Een ongeval, koliek of kreupelheid: er kan altijd wat met je paard gebeuren. Hoe vervelend dit ook is, met een paardenverzekering hoef je gelukkig niet wakker te liggen over de financiële consequenties. Gea Draaijer, inspecteur bij EFO Paardenverzekering, legt uit wat de voordelen van een verzekering zijn.

woensdag 23 augustus 2023

Ze houdt van uitdagingen en is integer, ambitieus en optimistisch. In haar werk komt haar juridische kennis samen met haar passie voor paarden. Maak kennis met Amerens Bosma, juridisch medewerker bij EFO Paardenverzekering!

maandag 14 augustus 2023

Je hebt ze vast weleens gezien: die kleine gele puntjes op de benen of in de vacht van je paard. Dit zijn horzeleitjes. Je ziet ze met name in de maand augustus en kunnen voor je paard flink vervelend zijn. Waar komen deze eitjes vandaan en – nog belangrijker – hoe kom je er weer vanaf?

dinsdag 25 juli 2023

Henk de Jong is een echte verzekeringsman en zit al veertig jaar in het vak. Toen hij bijna zestien jaar geleden begon als directeur bij EFO Paardenverzekering, wist hij nog niet zoveel over de paardensport. Maar hij ontdekte, naast het zeilen, al snel een tweede passie. Hij leerde paardrijden en mennen en nam alle paardenkennis in zich op. “Ik kan geen fokadvies geven, maar weet inmiddels wel veel over aandoeningen die paarden kunnen hebben!”

woensdag 12 juli 2023

Staat jouw paard te schuren aan zijn staart en manen? Grote kans dat hij last heeft van staart- en maneneczeem. Dit is super vervelend, want je paard kan hier veel last van hebben. Hoe dit wordt veroorzaakt en wat je eraan kunt doen lees je in deze blog.

dinsdag 11 juli 2023

Bij EFO Paardenverzekering werken mensen met een passie voor paarden. Neem schadebehandelaar Ida van der Wal. Zij heeft jarenlange ervaring in het vak en weet als geen ander hoe de paardenwereld in elkaar steekt. Hoog tijd voor een nadere kennismaking!

donderdag 29 juni 2023

Hoefbevangenheid is een zeer pijnlijke aandoening voor paarden en pony’s. Het wordt veroorzaakt door een ontsteking tussen de hoefwand en het hoefbeen en kan verschillende oorzaken hebben.

donderdag 22 juni 2023

Brand in de paardenstal. Het is de nachtmerrie voor iedere paardenliefhebber. Je wilt er liever niet aan denken, toch kan het gebeuren. Het is daarom verstandig om voorzorgsmaatregelen te treffen. Op stal én in de verzekering van je paard. Brandweerman Sander Putman en EFO-inspecteur Gea Draaijer leggen uit waar je op moet letten.

We zijn bereikbaar via Whatsapp, telefoon, of e-mail

We helpen je graag met persoonlijk advies. 

Maak een belafspraak