Dek je goed in

Ongeboren Veulenverzekering

Als fokker probeer je alles te doen voor het beste fokproduct. Of je je nu hobbymatig of professioneel bezighoudt met de paardenfokkerij, het nieuwe leven van een paard wil je optimaal beschermen met de beste zorg. Maar iedere geboorte neemt risico's met zich mee. Wij als verzekeraar weten als geen ander welke situaties je als fokker allemaal kunt tegenkomen. Wij bieden twee verschillende verzekeringen aan om de risico's van voor, tijdens en na de geboorte van je veulen te verzekeren.

De verzekering gaat 10 maanden na de dekdatum in en eindigt 4 maanden na de geboorte van het veulen. Mocht er in deze periode iets misgaan met het veulen en deze schade valt onder de dekking, weet dan dat je hier een financiële vergoeding voor krijgt. Deze vergoeding staat gelijk aan 90% van de verzekerde waarde. Je kunt tot maximaal 3 keer het dekgeld verzekeren met een maximale verzekerde waarde van €5.000,-.

Whatsapp Image 2022 07 04 At 11.04.45 AM

Veulenverzekering Beperkt

 • Doodgeboren worden
 • Overlijden door een ongeval, ziekte of aangeboren afwijking (binnen 48 uur)
 • Noodzakelijke levensbeëindiging door een ongeval, ziekte of aangeboren afwijking (binnen 48 uur)
 • Blijvende volledige ongeschiktheid voor gebruik van het veulen
 • Tweelingdracht
 • Diergeneeskundige hulp

Veulenverzekering Uitgebreid

 • Doodgeboren worden
 • Overlijden
 • Noodzakelijke levensbeëindiging
 • Blijvende volledige ongeschiktheid voor gebruik van het veulen
 • Tweelingdracht
 • Diergeneeskundige hulp

Aanvullende informatie

Bekijk de verzekeringsvoorwaarden

Ben je benieuwd waarvoor je verzekerd bent, hoe de verzekering werkt en welke regels er gelden? Bekijk hier onze verzekeringsvoorwaarden. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Bekijk de verzekeringskaart

In een oogopslag de dekking bekijken? Bekijk hier de verzekeringskaart van de Ongeboren Veulenverzekering Beperkt en de Ongeboren Veulenverzekering Uitgebreid. 

Bekijk de uitkeringspercentages

De uitkering bedraagt 90% van de verzekerde waarde. 

Acceptatievoorwaarden

 • Maximale verzekerde waarde is 3x het dekgeld tot een maximum van €5000,-
 • Maximale leeftijd van de dragende merrie is 19 jaar
Stel je voor...

"De bevalling is begonnen, de waterblaas is geknapt en de merrie is al gaan liggen. Het veulen komt eraan! Helaas gaat het onverhoopt toch niet goed en vlot het laatste deel van de bevalling niet. De dierenarts is gebeld en komt met spoed jouw kant op. Het veulen heeft zuurstoftekort gehad tijdens de bevalling en is helaas levenloos ter wereld gekomen. Met de Ongeboren Veulenverzekeringen van EFO ontvang je een financiële vergoeding voor het verlies van het veulen."

Ida van der Wal, Schadebehandelaar

Nog meer voordeel

De dragende merrie

Naast de risico's van het (ongeboren)veulen, loopt ook de dragende merrie risico's. Wist je dat de dragende merrie ook bij ons verzekerd kan worden? Wij bieden drie verschillende basisverzekeringen aan. Wanneer de dragende merrie ook bij ons verzekerd is, profiteer je van nog meer voordeel bij het afsluiten van Ongeboren Veulenverzekering. De premiepercentage van de veulenverzekering wordt dan met 1% verlaagd. In de verzekeringsaanvraag van de Ongeboren Veulenverzekering kun je aangeven dat de merrie verzekerd is. 

Fanhar 6309
Voorbeeld premie dragende merrie

Je sluit voor de dragende merrie de Overlijdensverzekering af. Hiermee is de dragende merrie onder andere verzekerd voor het overlijden of noodzakelijke levensbeëindiging door complicaties bij de geboorte van een veulen. Wanneer je de merrie voor 5000 euro verzekerd, ben je voor nog geen 19 euro in de maand hiervoor verzekerd.

Voorbeeld 1% korting op de premie Ongeboren Veulenverzekering

Je hebt de dragende merrie bij EFO verzekerd en je sluit voor je ongeboren veulen de Ongeboren Veulenverzekering Beperkt af voor een verzekerde waarde van 2500 euro. Wanneer de merrie hier verzekerd is, ontvang je een korting van €30,25 op de premie.

Paardenkennis

Goed voorbereid fokken

Wij delen graag al onze kennis over paarden met jou. Lees hier al onze blogs over het krijgen en houden van veulens. 

Na 11 maanden is het eindelijk zover: er wordt een nieuw veulen geboren. Veulens hebben speciale aandacht en voeding nodig. Hier 5 tips waar je op moet letten bij je nieuwe veulen!

Een veulen fokken is meer dan een financiële investering. Er komt emotie bij kijken. Het betekent nieuw leven en nieuwe hoop voor de toekomst. Of je je nu hobbymatig of professioneel bezighoudt met de paardenfokkerij, dit nieuwe leven wil je optimaal beschermen met de beste zorg. 

Er is een veulen op komst! Een spannende en leuke tijd, maar hoe zorg je ervoor dat de bevalling zo goed mogelijk verloopt? In 95% van de gevallen gaat de geboorte goed, maar bij de overige 5% is er hulp nodig. Zorg dus dat je de merrie al voor de uitgerekende datum goed in de gaten houdt. Een camerasysteem en geboortemelder zijn hierbij handig.

De lente is eindelijk begonnen! Het landschap verandert weer in mooie kleuren. Maar dat is niet het enige, in deze periode wachten veel paardeneigenaren in spanning op de geboorte van 1 of meerdere veulens. Hoe kun je je merrie en/of veulen nou goed verzekeren als er voor, tijdens of na de geboorte iets gebeurd? Je leest het hier!

We zijn bereikbaar via Whatsapp, telefoon, of e-mail

We helpen je graag met persoonlijk advies. 

Maak een belafspraak