01 maart 2022

Veulen op komst!

De lente is eindelijk begonnen! Het landschap verandert weer in mooie kleuren. Maar dat is niet het enige, in deze periode wachten veel paardeneigenaren in spanning op de geboorte van 1 of meerdere veulens. Hoe kun je je merrie en/of veulen nou goed verzekeren als er voor, tijdens of na de geboorte iets gebeurd? Je leest het hier!

Het begin...

Het afgelopen jaar heb je allereerst een zoektocht gehad naar de juist hengst voor je merrie. De instelling, eigenschappen en afstammeling zijn belangrijke punten waar je op let bij het uitzoeken van een goede dekhengst. Vervolgens is het 11 maanden wachten op een veulen. De meeste paardeneigenaren bewaken hun merrie een aantal weken voor het werpen met een geboortemelder of een camera waarmee ze hun paard goed in de gaten kunnen houden. Als fokker wil je namelijk alle risico's, die de merrie voor, tijdens of na de bevalling kan oplopen, voorkomen.

Risico's

Helaas gebeurt het nog wel eens dat er iets misgaat. Het veulen komt tot overlijden of in het ergste geval red de merrie het niet. Iedere geboorte neemt risico's met zich mee. De risico’s bij het veulen dat wordt geboren speelt dus altijd een grote rol en daarom heeft EFO Paardenverzekering twee verschillende verzekeringen om risico's van voor, tijdens en na de geboorte van je veulen te verzekeren.

De verzekeringen die wij aanbieden voor het veulen zijn de 'Ongeboren veulenverzekering Beperkt' en de 'Ongeboren Veulenverzekering Uitgebreid'.

Ongeboren veulenverzekering Beperkt

De dekking van de 'ongeboren veulenverzekering beperkt' geldt als er sprake is van doodgeboren worden, sterven, respectievelijk noodzakelijke levensbeëindiging binnen 2 x 24 uur na de schadeveroorzakende gebeurtenis of na het constateren van de eerste ziekteverschijnselen bij het veulen.

Ongeboren veulenverzekering Uitgebreid

De dekking van de 'ongeboren veulenverzekering uitgebreid' geldt als er sprake is van doodgeboren worden, sterven, respectievelijk noodzakelijke levensbeëindiging en blijvende volledige ongeschiktheid voor gebruik van het veulen.

Bovenstaande verzekeringen hebben beide een aantal algemene kenmerken:

- De dekking start 10 maand na de dekdatum

- De dekking eindigt 4 maanden na de geboorte van het veulen

- De uitkering bedraagt 90% van de verzekerde waarde

- Je kunt tot maximaal 3 keer het dekgeld verzekeren met een maximale waarde van €5.000,-

Zoals je hierboven in de algemene kenmerken leest eindigt de verzekering na 4 maanden van de geboorte van het veulen. Ook hierna is het belangrijk om je paard te blijven verzekeren tegen risico's. Hier vind je de verschillende verzekeringen die je dan kunt afsluiten.

Veulenverzekering afsluiten

Veulen 72