EFO Dekje 72Dpi

Samen voor jouw paard

Over ons

EFO Paardenverzekering is een onderlinge paardenverzekeraar. Iedereen die een paard bij EFO Paardenverzekering verzekerd heeft is automatisch lid van onze club. Dit betekent dat je als lid inspraak hebt in het beleid van EFO. Dit doen we door onze leden te betrekken bij de ontwikkeling van producten, diensten en activiteiten. Wij hebben de ideeën, ervaringen en meningen van onze leden ook nodig om de kwaliteit te kunnen leveren die wij willen leveren.

  • EFO is een onderlinge verzekeraar. Mensen worden lid van EFO, geen klant.
  • Er is veel persoonlijke aandacht voor de leden.
  • EFO beschikt over ontzettend veel kennis en jarenlange ervaring.
  • EFO is een stabiele verzekeraar.
  • EFO heeft geen winstoogmerk.

Onze visie

‘Samen voor jouw paard’ is ons motto en handelswijze. Gezondheid en welzijn van het paard staan daarbij centraal. Dit houdt in dat wij paardeneigenaren met passende verzekeringen, advies en tips helpen. We doen dit door de verzekeringsmogelijkheden zo helder en transparant mogelijk uit te leggen en meerwaarde voor leden te realiseren. We betrekken onze leden bij de ontwikkeling van producten, diensten en activiteiten.

Onze missie

Ontzorgen van paardeneigenaren met paardenverzekeringen en advies zodat ze zo optimaal mogelijk van hun passie (paarden) kunnen genieten.

LWL00766

Meer dan 100 jaar ervaring

Onze geschiedenis

EFO Paardenverzekering bestaat al sinds 1905. In die tijd was een paard voor een boer een belangrijk werktuig. Bij het verlies of ongeschikt raken van een werkpaard leed de boer grote schade. Het werk kon (tijdelijk) niet worden uitgevoerd door het paard of er moest een nieuw paard aangeschaft worden. Hieruit ontstond de behoefte van de boeren om meer zekerheid te creëren voor hun boerderij. Verschillende boeren kwamen samen om onderlinge verzekeringsmaatschappijen op te richten. EFO Paardenverzekering is één van deze maatschappijen. In 1905 werd door een groep boeren de 'Eerste Friese Onderlinge' Paarden Verzekeringsmaatschappij opgericht om hun werkpaarden te verzekeren.

Door de opkomst van landbouwwerktuigen en de welvaart zijn de werkpaarden niet meer nodig. De paarden vervullen tegenwoordig niet meer hun rol als werktuig, maar worden nu gebruikt voor de sport, recreatie en handel. EFO beweegt mee met de tijd en is afgestemd op de behoeften van de paardeneigenaren. Het aantal verschillende verzekeringen is hierdoor gegroeid.

Maar niet alles is veranderd. Zo is EFO nog steeds een Onderlinge verzekeraar, waarbij EFO geen klanten heeft maar leden. Dit zijn allerlei mensen met een passie voor paarden bij elkaar. Met elkaar en voor elkaar is nog steeds de gedachte.

 

We zijn bereikbaar via Whatsapp, telefoon, of e-mail

We helpen je graag met persoonlijk advies. 

Maak een belafspraak