Blog

EFO Paardenverzekering vindt het belangrijk om op de hoogte te blijven van al het paardennieuws. Daarom delen wij graag nieuws, weetjes en tips met zowel onze leden als niet-leden. 

Tussen onze blogs vind je o.a. artikelen van de Paardenarts.nl, de Paardenkamp en Pavo. Heb jij nog ideeën voor een leuk artikel of wil je graag meer informatie over een bepaald onderwerp? Laat het ons weten!

Hoefkatrolontsteking

Hoefkatrolontsteking

In de ondervoet van het paard zit een mechanisme dat een katrolwerking heeft; de hoefkatrol (podotrochlea). Hoefkatrolontsteking (podotrochleose) is een verzamelnaam voor aandoeningen van de benige en weke delen in het hoefkatrolgebied. Er wordt ook wel eens gezegd “mijn paard heeft hoefkatrol”. In dit artikel leggen we je meer uit over dit onderwerp.

Lees verder

Koliek vanuit drie oogpunten belicht

Koliek vanuit drie oogpunten belicht

Het is een nachtmerrie voor iedere paardenliefhebber: een paard met koliek. Naast de eigenaar komen dan ook de dierenarts en de verzekeraar in actie en werken gezamenlijk aan een goede afloop. In deze blog vertellen zij allemaal hun kant van het koliek-verhaal.  

Lees verder

Mestonderzoek bij paarden

Mestonderzoek bij paarden

Als paardeneigenaar hebben we veelal de neiging om te schrikken als blijkt dat ons paard wormen heeft. Dat is niet altijd nodig. Net als in de vrije natuur, hebben onze paarden eigenlijk allemaal te maken met wormen. Dat hoeft niet erg te zijn, als er maar sprake is van een gezonde balans én dat je als eigenaar wéét wat er speelt. 

Lees verder

Opeens had ik wel een vergunning nodig

Opeens had ik wel een vergunning nodig

De afgelopen jaren is het er regelmatig over gegaan; de stikstofcrisis. Niet alleen veehouders, maar ook paardeneigenaren krijgen te maken met de nieuwe regels omtrent de stikstofuitstoot. Helaas zijn er nog weinig paardenhouders op de hoogte van de aanpassingen die zij moeten doorvoeren of de vergunningen die zij moeten aanvragen om door te mogen gaan met het bedrijf in de huidige hoedanigheid.

Lees verder

Buitenbak aanleggen.. Wel of geen vergunning nodig?

Buitenbak aanleggen.. Wel of geen vergunning nodig?

Overweeg jij om een buitenbak aan te leggen? Het lijkt zo simpel, maar in veel gevallen is het aanleggen van een buitenbak verbonden aan regels en soms zelfs vergunningen. Hieronder leggen we uit waar je rekening mee moet houden, zodat jij goed voorbereid te werk kan gaan.

Lees verder

Hoefproblemen

Hoefproblemen

Kreupelheden bij paarden worden vaak veroorzaakt door een hoefprobleem. Een bekend gezegde is dan ook ‘No hoof, no horse’. Sommige problemen worden veroorzaakt door een onjuiste hoefverzorging, maar het paard kan zelf ook de oorzaak zijn (bijv. een slechte hoornkwaliteit). 

Lees verder

Dit vinden onze klanten van ons