Blog

EFO Paardenverzekering vindt het belangrijk om op de hoogte te blijven van al het paardennieuws. Daarom delen wij graag nieuws, weetjes en tips met zowel onze leden als niet-leden. 

Tussen onze blogs vind je o.a. artikelen van de Paardenarts.nl, de Paardenkamp en Pavo. Heb jij nog ideeën voor een leuk artikel of wil je graag meer informatie over een bepaald onderwerp? Laat het ons weten!

Een paard kopen

Een paard kopen

Een paard kopen doe je niet zomaar en wat kost dat nou eigenlijk? Het is belangrijk dat je daadwerkelijk jouw droompaard en niet een ‘kat in de zak’ aanschaft. Hieronder hebben wij een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die belangrijk zijn bij het kopen van een paard.

Lees verder

Horzels

Horzels

In de nazomer kun je kleine gele puntjes aantreffen in de manen, op de flanken of op de onderbenen van je paard. Dit zijn de horzeleitjes. Ze zitten vaak hardnekkig ‘vastgeplakt’ en zijn bijna niet weg te borstelen. De eitjes lijken op het eerste gezicht onschuldig, maar je paard kan ernstige problemen krijgen als gevolg van een besmetting met horzellarven. In dit artikel lees je er meer over.

Lees verder

'Als ik Zjadore niet had verzekerd, was ze er nu niet meer geweest'

'Als ik Zjadore niet had verzekerd, was ze er nu niet meer geweest'

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook bij paarden. Als Zjadore, het dressuurpaard van Linda, opeens op drie benen in de wei staat, lijkt het einde verhaal voor de merrie. Maar dankzij Linda’s volhardendheid en EFO Paardenverzekering, die een groot deel van de ziektekosten op zich nam, liep het allemaal toch nog goed af.

Lees verder

Paardenpaspoort: bewijs van eigendom?

Paardenpaspoort: bewijs van eigendom?

Hoe bewijs je dat een paard van jou is? Bij veel conflicten of overdrachten waar deze vraag oprijst, wordt het paardenpaspoort gebruikt om aan te tonen dat men eigenaar is van het paard. De vraag is echter, is dit identiteitsbewijs wel een geldig eigendomsbewijs?

Lees verder

Weet waarvoor je verzekerd bent!

Weet waarvoor je verzekerd bent!

Het is een fijn idee dat, als je je paard hebt verzekerd, je niet alleen hoeft op te draaien voor de kosten als er wat met hem gebeurt. Toch is het wel goed om te weten waar je paard precies voor verzekerd is en waarvoor je bij schade een vergoeding krijgt. Zo kom je later nooit voor verrassingen te staan. Heb je een Uitgebreide verzekering, die vergelijkbaar met een allriskverzekering, dan is er meer verzekerd dan bij een Beperkte verzekering. De Beperkte verzekering is daarentegen goedkoper, maar er wordt ook minder vergoedt. De naam zegt het eigenlijk al. EFO Paardenverzekering zet een aantal voorbeelden op een rij.

Lees verder

Luchtwegproblemen

Luchtwegproblemen

Afwijkingen aan de luchtwegen van je paard kunnen lichte (vermindering van de prestatie) tot ernstige consequenties (bijv. benauwdheid bij paardenastma) hebben. Veel infectieuze ziektes (zoals  Droes, Equine influenza en rhino) hebben ook betrekking op de luchtwegen. In dit artikel zetten we de meest voorkomende afwijkingen en aandoeningen voor je op een rij.

Lees verder

Castratie

Castratie

De testosteronproductie in de testikels zorgt bij de hengst voor de ontwikkeling van lichaamskenmerken zoals zwaardere bespiering, maar ook voor hengstengedrag zoals showgedrag, bijten en snel afgeleid zijn door merries. Dit kan voor problemen zorgen in de omgang met mensen en andere paarden.

Lees verder

Vergiftiging door giftige planten

Vergiftiging door giftige planten

Gezondheidsproblemen bij paarden worden regelmatig veroorzaakt door het eten van giftige planten. Paarden kunnen hierdoor vage (chronische) klachten ontwikkelen. Dit maakt het stellen van een adequate diagnose en behandeling in veel gevallen onmogelijk en het paard kan zelfs komen te overlijden. Belangrijk dus om meer over te weten. Dit artikel geeft je een kort overzicht van bekendste giftige planten en de risico’s ervan voor jouw paard.

Lees verder

Dit vinden onze klanten van ons