Blog

EFO Paardenverzekering vindt het belangrijk om op de hoogte te blijven van al het paardennieuws. Daarom delen wij graag nieuws, weetjes en tips met zowel onze leden als niet-leden. 

Tussen onze blogs vind je o.a. artikelen van de Paardenarts.nl, de Paardenkamp en Pavo. Heb jij nog ideeën voor een leuk artikel of wil je graag meer informatie over een bepaald onderwerp? Laat het ons weten!

Rhino in Nederland

Rhino in Nederland

Iedere paardenliefhebber heeft wel gelezen over of gehoord van de recente rhino uitbraken in verschillende landen. Dit roept natuurlijk ook vragen op bij de paardeneigenaren die hun paard bij EFO hebben verzekerd. We leggen graag uit waar je meer informatie over het voorkomen van rhino kan vinden en wat je moet doen als jouw paard toch rhino krijgt.

Lees verder

Risico's rondom een (ongeboren) veulen

Risico's rondom een (ongeboren) veulen

Een veulen fokken is meer dan een financiële investering. Er komt emotie bij kijken. Het betekent nieuw leven en nieuwe hoop voor de toekomst. Of je je nu hobbymatig of professioneel bezighoudt met de paardenfokkerij, dit nieuwe leven wil je optimaal beschermen met de beste zorg. 

Lees verder

Wat houdt de nieuwe EU wetgeving diergezondheid in?

Wat houdt de nieuwe EU wetgeving diergezondheid in?

Iedere paardenhouder heeft er ondertussen al iets over gehoord, vanaf 21 april gaat de nieuwe Europese diergezondheidsverordening gelden. Concreet houdt dit in dat de identificatie en registratie (I&R) van paarden in Nederland een stuk strenger wordt.

Lees verder

Embryotransplantatie

Embryotransplantatie

Bij embryotransplantatie (ET) wordt een embryo van de ene merrie (de donor) overgezet in een andere merrie: de draagmoeder. Deze techniek wordt de laatste jaren steeds vaker toegepast. Op veulenveilingen wordt regelmatig een veulen gepresenteerd dat niet in zijn biologische moeder is ontwikkeld. Ook is er aanbod van draagmoeders die drachtig zijn van een getransplanteerd, genetisch interessant embryo.

Lees verder

EOTRH

EOTRH

Equine Odontoclastic Tooth Resorption and Hypercementosis (EOTRH) is een in veel gevallen zeer pijnlijke tandaandoening die voornamelijk aan de snijtanden van oudere koudbloedpaarden optreedt. Soms worden ook de eerste kiezen en/of ruinentanden aangetast. In dit artikel meer informatie over wat de aandoening precies inhoudt en wat eraan gedaan kan worden.

Lees verder

Te dik? Je paard laten vermageren, hoe doe je dat?

Te dik? Je paard laten vermageren, hoe doe je dat?

Van nature eten paarden in het wild in de zomer heel veel, om deze reserves vervolgens in de winter weer te verbruiken. ‘Onze paarden’ krijgen echter het hele jaar door genoeg gevoerd en de vetreserves worden in de winter niet altijd aangesproken. Dit kan leiden tot overgewicht, met alle bijbehorende gezondheidsrisico’s (zoals IR en hoefbevangenheid).

Lees verder

Waar rekening mee te houden bij koop of huur paardenbedrijf?

Waar rekening mee te houden bij koop of huur paardenbedrijf?

Ben jij een professional in de paardensport? Wellicht overweeg je dan om eigen accommodatie te kopen of huren? Of wellicht beschik je al over een accommodatie, maar heb je andere wensen gekregen of ben je toe aan meer ruimte. Hoe ga je dan op zoek en waar moet je rekening mee houden? Makelaar Harry Boertjes en advocaat Wibe Reddingius geven je advies.

Lees verder

Dit vinden onze klanten van ons