Blog

EFO Paardenverzekering vindt het belangrijk om op de hoogte te blijven van al het paardennieuws. Daarom delen wij graag nieuws, weetjes en tips met zowel onze leden als niet-leden. 

Tussen onze blogs vind je o.a. artikelen van de Paardenarts.nl, de Paardenkamp en Pavo. Heb jij nog ideeën voor een leuk artikel of wil je graag meer informatie over een bepaald onderwerp? Laat het ons weten!

‘Bij EFO werken mensen met het hart op de juiste plaats!’

‘Bij EFO werken mensen met het hart op de juiste plaats!’

Het is ongelofelijk hoeveel pech Guusta van Hoekelen met haar paard Heros (Universeel x Fruhling) heeft gehad. De KWPN’er liep de ene na de andere blessure op. Toch bleef Guusta doorzetten en kon ze altijd terugvallen op het deskundige advies van EFO Paardenverzekering. “De medewerkers van EFO hebben mij er iedere keer weer doorheen gesleept.”

Lees verder

Slokdarmverstopping

Slokdarmverstopping

Een slokdarmverstopping ontstaat meestal door te snel eten of door het eten van voer dat sterkt opwelt met speeksel. Het ene moment is je paard nog lekker aan het eten en het volgende moment staat het met gestrekte hals kokhalsbewegingen te maken. Je paard is onrustig en wil niet meer eten, hoest, kwijlt en heeft neusuitvloeiing met voer. Het kan lijken of hij stikt. Een slokdarmverstopping bij je paard kan dan ook best schrikken zijn, maar lost in de meeste gevallen vanzelf op. Soms is ingrijpen door de paardenarts echter noodzakelijk. Je leest er hier meer over.

Lees verder

Bedrijfsactiviteiten veranderen, waar let je op?

Bedrijfsactiviteiten veranderen, waar let je op?

Als hippisch ondernemer kan de focus op het bedrijf liggen op pensionactiviteiten, maar ook manege, handel of training kunnen hier deel van uitmaken. Is het een bepaalde activiteit die er op het bedrijf wordt geëxploiteerd of meerdere? Er zijn vele opties, wel is het handig om zelf te weten waar de focus op ligt en dit ook in de communicatie naar klanten duidelijk naar buiten te brengen. Deze focus kan in de loop der jaren veranderen en wat dan?

Lees verder

Zonnebrand

Zonnebrand

Heerlijk die zomerzon, behalve als je er een rode zonverbrande huid aan over houdt. Ook je paard kan last hebben van (directe) zonnebrand door blootstelling aan te veel UV-straling in het zonlicht. Maar er kunnen ook andere onderliggende problemen boosdoener zijn, zoals fototoxische stoffen in bepaalde planten en medicijnen waardoor de huid gevoeliger wordt voor UV-licht. Daarnaast kan een leverprobleem oorzaak zijn van zonnebrand (bijv. door het beruchte en veelvoorkomende Jacobskruiskruid). In dit artikel lees je er meer over

Lees verder

De ideale paardenstal

De ideale paardenstal

Hoewel we allemaal als ondernemer wel weten dat het goed is voor een paard om genoeg buiten te staan, is het ook enorm belangrijk om op stal de ideale situatie te creëren. In dit artikel daarom meer informatie over de perfecte paardenstal wat betreft licht, ventilatie, stof, afmeting en ammoniak.

Lees verder

Verzekeren of niet?

Verzekeren of niet?

Als je een hippisch bedrijf hebt blijft het een lastige afweging of je de paarden gaat verzekeren of niet. Tot er een aantal schades op je pad komen is het misschien niet iets waar je niet direct bij stilstaat. Zo ook in het geval van Wendy Delvalle van Forelock’s Arabians. zij dook in de verzekerings materie na twee pechgevallen in korte tijd.

Lees verder

Staartschuren

Staartschuren

Ziet de bovenkant van de staart van je paard eruit als een wilde bos uiteen staande, gebroken en gespleten haren? Dan kan het zijn dat hij zijn staart schuurt. In het ergste geval kan de staartwortel (deels) kaal worden en kunnen er verwondingen ontstaan. Ook kan het zijn dat er naast het staartschuren nog andere symptomen van huidaandoeningen zijn, zoals een afwijkende huid. In dit artikel lees je er meer over.

Lees verder

'Paard in de sloot'

'Paard in de sloot'

Nieuwsberichten over vervelende gebeurtenissen worden in de hippische media ook wel ‘paard-in-sloot’-berichtjes genoemd. Maar wat nu als je paard écht in de sloot ligt? Dat gebeurt vaker dan je misschien denkt. Brandweerman Jouke de Haan redt jaarlijks meerdere paarden uit het water. Dat is de wettelijke taak van de brandweer, maar ook erg dankbaar werk.

Lees verder

Dit vinden onze klanten van ons