Theo van Manen: Paardenman in hart en nieren

Gepubliceerd op 26 mei 2020

EFO Paardenverzekering is heel blij met haar inspecteurs. Zij zijn het gezicht van EFO en hebben hart voor de zaak. Eén van hen is Theo van Manen. Theo vertegenwoordigt EFO paardenverzekering in de regio Midden-Nederland. Theo is een paardenman in hart en nieren, hij is zowel hobby- als beroepsmatig altijd met paarden bezig. “Ik ben niet in de paarden terecht gekomen, maar er tussen geboren”, vertelt Theo.

Theo van Manen komt uit een echte paardenfamillie en is vanaf het begin af aan zelf ook werkzaam geweest in de paardensector. In de loop der jaren heeft hij zo zijn ervaring en kennis steeds verder ontwikkeld en sinds 1996 is Theo werkzaam voor EFO Paardenverzekering. “Het mooie aan dit werk vind ik dat er een groot beroep wordt gedaan op je inlevingsvermogen. Je bent met paarden bezig, maar ook veel met mensen. Iedere keer tref je weer andere mensen, met andere vragen en behoeftes. Hoe je hier op moet reageren is elke keer wat anders en dat maakt het heel afwisselend werk.” 
“Ik geef de mensen graag persoonlijke aandacht en advies op maat. Daarom ben ik helemaal op mijn plek bij EFO Paardenverzekering. De klant duidelijk informeren vind ik erg belangrijk, ook als het om minder leuke dingen gaat. Mensen moeten weten wat ze van ons kunnen verwachten.” 
Waar Theo van Manen wel eens tegenaan loopt is dat mensen niet altijd weten wat de financiële risico’s zijn van het hebben van een paard. “EFO heeft bijvoorbeeld een ‘beperkte ziektekostenverzekering’. Voor €100, - per jaar kun je je paard al verzekeren voor ziektekosten. Stel dat je paard bijvoorbeeld koliek krijgt, deze kosten kunnen al snel oplopen van €3000 tot €5000. Zulke bedragen is niet voor iedereen op te brengen. Dit terwijl je voor €100,- per jaar deze zorgkosten kunt verzekeren. 
Ook naast zijn werk als inspecteur is Theo veel tussen de paarden te vinden. Hij richt zich met name op het fokken van goede dressuurpaarden. “Het is een prachtige hobby. Het is wel een beetje uit de hand gelopen, maar ik geniet er volop van. Het fokken en opfokken van paarden en daarbij te streven naar louter kwaliteit, is echt mijn passie”, aldus Van Manen.

Theo van Maanen

Terug naar het blogoverzicht

Ervaringen

Rosalin Nieuwendijk

"Wanneer EFO langskomt geven ze gelijk een fijn en betrouwbaar gevoel”

Lees meer

Elly Noomen

Voor iedereen met paarden kan ik maar 1 ding zeggen: als de basis goed is kom je verder!! En dat geldt zeker voor deze verzekeringsmaatschappij!!

Lees meer

Dian Philipsen

Ik kan EFO paardenverzekeringen zeer zeker aanbevelen, ze denken mee met zowel de ruiter/amazone als met het paard.

Lees meer

Tanja Staal

Ik ben erg positief en zal EFO zeker aanbevelen bij mijn paardenkennissen. Jullie zijn op een laagdrempelige manier te benaderen, chapeau...:)!

Lees meer

Susanne Noortman

Beste EFO,
Mag ik jullie (en in het bijzonder Ron Esteje) onwijs bedanken voor de snelle en fijne manier van het verwerken van mijn declaratie! 

Lees meer

Ineke Drossaart

EFO, van mij een hele bos pluimen op uw hoed en veel dank. Topverzekering!

Lees meer

+
Rosalin Nieuwendijk
+
Elly Noomen
+
Dian Philipsen
+
Tanja Staal
+
Susanne Noortman
+
Ineke Drossaart