Geen voornemens maar doelen

Gepubliceerd op 30 december 2015

Geen goede voornemens maar doelen. Maar waarom zou je doelen moeten stellen? Wat heeft het voor nut? Kun je niet gewoon genieten van en met je paarden en dat genoeg laten zijn? Natuurlijk kan dat! Maar soms wil je iets bereiken met je paard waarbij een doelstelling een goed hulpmiddel kan zijn.

Geen goede voornemens maar doelen. Maar waarom zou je doelen moeten stellen? Wat heeft het voor nut?
Kun je niet gewoon genieten van en met je paarden en dat genoeg laten zijn? Natuurlijk kan dat! Maar soms wil je iets bereiken met je paard waarbij een doelstelling een goed hulpmiddel kan zijn.

 
Elk paard heeft baat bij een goede training om fysiek sterk en gezond te houden zodat ze lang en met plezier hun werk kunnen blijven doen. Dat hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn, dat kan ook tijdens een lekkere buitenrit. Een doelstelling kan je daarbij helpen:
 
Je wordt gemotiveerder, je krijgt meer zelfdiscipline waardoor je uiteindelijk dus beter presteert. Het hoeft helemaal geen ingewikkeld of groots ‘doelenplan’ te worden: kleine, simpele doelen helpen je al een heel eind op weg.
 
Misschien wil je over een jaar meedoen aan een wedstrijd, of je wil alleen met je paard buiten kunnen rijden of wil je een bepaalde oefening onder de knie zien te krijgen. Knip je doel op in kleinere doelstellingen, maak het concreet, positief en overzichtelijk. Maar bovenal; houdt het leuk voor je zelf en jouw paard.
 
Het hebben van een doel geeft richting, vergeet niet dat je je doel kunt bijstellen als blijkt dat jij en je paard ergens (nog) niet aan toe zijn.
 
Blijf in 2016 vooral genieten van de successen samen met je paard! 

Terug naar het blogoverzicht

Dit vinden onze klanten van ons