Geen voornemens maar doelen

Gepubliceerd op 30 december 2015

Geen goede voornemens maar doelen. Maar waarom zou je doelen moeten stellen? Wat heeft het voor nut? Kun je niet gewoon genieten van en met je paarden en dat genoeg laten zijn? Natuurlijk kan dat! Maar soms wil je iets bereiken met je paard waarbij een doelstelling een goed hulpmiddel kan zijn.

Geen goede voornemens maar doelen. Maar waarom zou je doelen moeten stellen? Wat heeft het voor nut?
Kun je niet gewoon genieten van en met je paarden en dat genoeg laten zijn? Natuurlijk kan dat! Maar soms wil je iets bereiken met je paard waarbij een doelstelling een goed hulpmiddel kan zijn.

 
Elk paard heeft baat bij een goede training om fysiek sterk en gezond te houden zodat ze lang en met plezier hun werk kunnen blijven doen. Dat hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn, dat kan ook tijdens een lekkere buitenrit. Een doelstelling kan je daarbij helpen:
 
Je wordt gemotiveerder, je krijgt meer zelfdiscipline waardoor je uiteindelijk dus beter presteert. Het hoeft helemaal geen ingewikkeld of groots ‘doelenplan’ te worden: kleine, simpele doelen helpen je al een heel eind op weg.
 
Misschien wil je over een jaar meedoen aan een wedstrijd, of je wil alleen met je paard buiten kunnen rijden of wil je een bepaalde oefening onder de knie zien te krijgen. Knip je doel op in kleinere doelstellingen, maak het concreet, positief en overzichtelijk. Maar bovenal; houdt het leuk voor je zelf en jouw paard.
 
Het hebben van een doel geeft richting, vergeet niet dat je je doel kunt bijstellen als blijkt dat jij en je paard ergens (nog) niet aan toe zijn.
 
Blijf in 2016 vooral genieten van de successen samen met je paard! 

Terug naar het blogoverzicht

Ervaringen

Rosalin Nieuwendijk

"Wanneer EFO langskomt geven ze gelijk een fijn en betrouwbaar gevoel”

Lees meer

Elly Noomen

Voor iedereen met paarden kan ik maar 1 ding zeggen: als de basis goed is kom je verder!! En dat geldt zeker voor deze verzekeringsmaatschappij!!

Lees meer

Dian Philipsen

Ik kan EFO paardenverzekeringen zeer zeker aanbevelen, ze denken mee met zowel de ruiter/amazone als met het paard.

Lees meer

Tanja Staal

Ik ben erg positief en zal EFO zeker aanbevelen bij mijn paardenkennissen. Jullie zijn op een laagdrempelige manier te benaderen, chapeau...:)!

Lees meer

Susanne Noortman

Beste EFO,
Mag ik jullie (en in het bijzonder Ron Esteje) onwijs bedanken voor de snelle en fijne manier van het verwerken van mijn declaratie! 

Lees meer

Ineke Drossaart

EFO, van mij een hele bos pluimen op uw hoed en veel dank. Topverzekering!

Lees meer

+
Rosalin Nieuwendijk
+
Elly Noomen
+
Dian Philipsen
+
Tanja Staal
+
Susanne Noortman
+
Ineke Drossaart