Paarden kalmer door magnesium

Gepubliceerd op 28 mei 2015

Een wetenschappelijk onderzoek heeft bewijs gevonden voor wijdverbreid geloof dat magnesium een paard kalmer maakt. De resultaten van het onderzoek worden volgende week gepresenteerd tijdens de Equine Science Society Symposium in Florida.

Een paard is een prooidier en zal daarom geneigd zijn om te vluchten in angstige situaties. Eigenaren die het gevoel hebben dat de vluchtreactie van hun paard te groot is kunnen daarom kiezen voor kalmerende supplementen, waaronder magnesium. Echter tot op de dag van vandaag was er geen wetenschappelijk bewijs waarin aangetoond wordt dat magnesium daadwerkelijk kalmerend werkt. 

Een groep Australische wetenschappers van de Charles Sturt Universiteit in New South Wales (Australië) heeft onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van magnesium. Uit hun onderzoek bleek dat de paarden die 10 mg magnesium extra gevoerd kregen een reactietijd hadden die ruim een derde lager lag dan paarden die geen extra magnesium kregen.

Terug naar het blogoverzicht

Ervaringen

Rosalin Nieuwendijk

"Wanneer EFO langskomt geven ze gelijk een fijn en betrouwbaar gevoel”

Lees meer

Elly Noomen

Voor iedereen met paarden kan ik maar 1 ding zeggen: als de basis goed is kom je verder!! En dat geldt zeker voor deze verzekeringsmaatschappij!!

Lees meer

Dian Philipsen

Ik kan EFO paardenverzekeringen zeer zeker aanbevelen, ze denken mee met zowel de ruiter/amazone als met het paard.

Lees meer

Tanja Staal

Ik ben erg positief en zal EFO zeker aanbevelen bij mijn paardenkennissen. Jullie zijn op een laagdrempelige manier te benaderen, chapeau...:)!

Lees meer

Susanne Noortman

Beste EFO,
Mag ik jullie (en in het bijzonder Ron Esteje) onwijs bedanken voor de snelle en fijne manier van het verwerken van mijn declaratie! 

Lees meer

Ineke Drossaart

EFO, van mij een hele bos pluimen op uw hoed en veel dank. Topverzekering!

Lees meer

+
Rosalin Nieuwendijk
+
Elly Noomen
+
Dian Philipsen
+
Tanja Staal
+
Susanne Noortman
+
Ineke Drossaart

Blijf elke maand op de hoogte van onze nieuwtjes