Verveling op stal

Gepubliceerd op 12 december 2014

Nu het weideseizoen is afgelopen, staan de paarden en pony’s heel veel op stal. Verveling veroorzaakt vaak stress en als gevolg daarvan kunnen paarden stalondeugden ontwikkelen, zoals luchtzuigen of weven.

Hoe voorkom je dat je paard zich op stal verveelt? Paarden leiden in de natuur een vrij gestructureerd leven waarbij ze veel op zoek zijn naar voedsel, uitrusten en sociaal contact hebben met soortgenoten. Probeer daarom het natuurlijke ritme van een paard zo veel mogelijk na te bootsen. Voer meer ruwvoer dan krachtvoer, verdeel het voer over meerdere voerbeurten. 
PAVO heeft  hiervoor de juiste producten, waaronder PAVO Care4Life en SpeediBeet
Zorg er verder voor dat de paarden contact met elkaar kunnen hebben en zorg voor regelmatige beweging.

Wanneer de wei of paddock te nat is, kan je ook aan de hand gaan wandelen met je paard. Ook een afwisselende training van je paard, gaat verveling tegen. In de stal zelf kan je ook voor afleiding zorgen, bijvoorbeeld in de vorm van speelgoed. Voerspeeltjes hebben het voordeel dat je het natuurlijke gedrag om het eten over de dag te verdelen, enigszins kan nabootsen. 
Ook likstenen kunnen helpen bij verveling, maar niet elke samenstelling is geschikt voor veelvuldig gebruik. Daarnaast kan je ook kiezen voor gewone speeltjes, zoals een pion of bal. Zorg er in elk geval voor dat het van stevig materiaal is en er geen scherpe randen aan zitten. En ook hierbij geldt: zorg voor afwisseling!

Terug naar het blogoverzicht

Ervaringen

Rosalin Nieuwendijk

"Wanneer EFO langskomt geven ze gelijk een fijn en betrouwbaar gevoel”

Lees meer

Elly Noomen

Voor iedereen met paarden kan ik maar 1 ding zeggen: als de basis goed is kom je verder!! En dat geldt zeker voor deze verzekeringsmaatschappij!!

Lees meer

Dian Philipsen

Ik kan EFO paardenverzekeringen zeer zeker aanbevelen, ze denken mee met zowel de ruiter/amazone als met het paard.

Lees meer

Tanja Staal

Ik ben erg positief en zal EFO zeker aanbevelen bij mijn paardenkennissen. Jullie zijn op een laagdrempelige manier te benaderen, chapeau...:)!

Lees meer

Susanne Noortman

Beste EFO,
Mag ik jullie (en in het bijzonder Ron Esteje) onwijs bedanken voor de snelle en fijne manier van het verwerken van mijn declaratie! 

Lees meer

Ineke Drossaart

EFO, van mij een hele bos pluimen op uw hoed en veel dank. Topverzekering!

Lees meer

+
Rosalin Nieuwendijk
+
Elly Noomen
+
Dian Philipsen
+
Tanja Staal
+
Susanne Noortman
+
Ineke Drossaart

Blijf elke maand op de hoogte van onze nieuwtjes