Voorjaarsactie

Gepubliceerd op 10 april 2014

Het voorjaar is weer begonnen en dat betekent niet alleen dat de natuur weer in bloei komt, ook schitteren er straks weer vele veulentjes naast hun moeders in de groene weides. Jaarlijks worden meer dan 10.000 veulens geboren in Nederland en op gebied van de rijpaarden behoort Nederland tot de allerbeste fokkerijlanden ter wereld.

Duizenden fokkers kiezen met grote zorgvuldigheid de meest geschikte hengst voor hun merries nadat ze nauwlettend de sport, de media en de keuringen volgen. Alles wordt er aan gedaan om de beste combinatie te maken, waarmee de pluspunten van de merrie worden verankerd en de minpunten van de merrie worden gecompenseerd. 

Als alles voorspoedig verloopt wordt er elf maanden later een gezond veulen geboren. Daar is al een heel traject aan vooraf gegaan, en eigenlijk begint het dan pas! Een nieuw leven en drie jaar opfok voor de boeg voordat er echt kan worden bekeken of hij of zij de vaak hoge verwachtingen waar kan maken. Iedere fokker wil graag dat het veulentje uitgroeit tot een gezond paard. 
EFO heeft een veulenverzekering welke ingaat vanaf tien maanden na de laatste dekdatum. Daarmee is ook het risico gedekt van een doodgeboren veulen, de nachtmerrie van elke fokker. De uitkering bedraagt de volledige verzekerde waarde en de dekking loopt normaliter door tot vier maanden na de geboorte. EFO Paardenverzekering heeft nu een speciale voorjaarsactie, waarbij de vijfde maand na de geboorte gratis wordt meeverzekerd. Zes maanden veulenverzekering voor de prijs van vijf maanden, kijk voor meer informatie op www.efo.nl.

Terug naar het blogoverzicht

Dit vinden onze klanten van ons