Je paard verzekeren ingewikkeld? Niet bij EFO Paardenverzekering! (1)

Gepubliceerd op 25 februari 2020

Bij EFO Paardenverzekering kun je precies de verzekering nemen waar jij en je paard het meeste aan hebben. EFO wil altijd alles zo duidelijk en transparant mogelijk maken over wat er nu precies bedoeld wordt met een aantal begrippen en de polisvoorwaarden, dus over de ‘kleine lettertjes’ hoef je je ook niet druk te maken.

Moet je EFO toestemming vragen voor medische behandeling?

Een punt waar nog wel eens onduidelijkheid over heerst. Moet je nu wel of niet melden aan de verzekering dat je paard moet worden behandeld? Dat ligt aan de kosten en de ernst van de situatie. Moet het paard noodzakelijke onderzoeken en/of medische behandelingen ondergaan die meer dan 750 euro gaan kosten, dan moet dat van tevoren schriftelijk aan de verzekeraar worden gemeld, inclusief behandelplan van de dierenarts. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat er maximaal 750 euro wordt uitgekeerd. Is er sprake van een acute, levensbedreigende situatie, waarbij het paard meteen moet worden behandeld, dan geldt de meldingsplicht vóórafgaand aan de behandeling niet. 

Moet het paard gekeurd zijn om hem te kunnen verzekeren?

EFO raadt sowieso altijd aan om het paard bij aankoop te laten keuren. Als koper heb je namelijk een zogenoemde ‘onderzoeksplicht’. Met een klinische en/of röntgenologische keuring heb je een beter beeld van de gezondheidstoestand van het paard. Het is afhankelijk hoe je je paard wilt laten verzekeren, welke keuring daarvoor nodig is. Voor een beperkte paardenverzekering (B-tarief) of een overlijdensverzekering (D-tarief), waarbij de verzekerde waarde van je paard onder de 15.000 euro is, volstaat een door jezelf ingevulde gezondheidsverklaring. Wil je je paard beperkt verzekeren voor een hoger bedrag, dan moet een dierenarts de gezondheid controleren. Vanaf 25.000 euro moet het paard ook klinisch zijn gekeurd. Dat geldt ook voor een uitgebreide verzekering (A-tarief) vanaf 2.300 euro. Wil je je paard uitgebreid verzekeren vanaf 4.500 euro en/of ook een (uitgebreide) ziektekostenverzekering afsluiten, dan moet het paard ook röntgenologisch zijn gekeurd. 

Wellicht vraag je je af of het in deze tijd mogelijk is om jouw paard te keuren. Indien je geen afspraak met je dierenarts kunt maken, kun je tijdelijk een Beperkte Schadeverzekering aanvragen, zodra de keuringspapieren in orde zijn kan de verzekering gewijzigd worden. 

Bekijk ook onze video over keuringen

Hoe ouder het paard, hoe minder geld er wordt uitgekeerd

Een polisvoorwaarde waar veel mensen niet bij stil staan. Het is namelijk afhankelijk van de leeftijd van het paard, hoeveel procent van de verzekerde waarde er wordt uitgekeerd. Stel: je hebt je paard voor 5000 euro verzekerd. Dan krijg je, bij het overlijden van je paard, dat bedrag alleen volledig uitgekeerd als het paard tussen de 4 en 13 jaar oud is. Daarvoor en daarna is het uitgekeerde bedrag lager. Dit omdat er bij jonge paarden een grotere kans is dat hij wat oploopt. Een ouder paard neemt, economisch gezien, in waarde af en de kans dat hij wat oploopt, neemt toe. Als blijvende ongeschiktheid verzekerd is dan is de uitkering ook afhankelijk van de leeftijd van het paard. Als het paard 20 jaar of ouder is, wordt er bij blijvende ongeschiktheid helemaal niet meer uitgekeerd, omdat de kans dan sowieso groot is dat het paard niet meer (volop) wordt gebruikt voor bijvoorbeeld de sport. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?

Bereken hier jouw premie Persoonlijk advies

Jouw paard is het waard!
 

Terug naar het blogoverzicht

Ervaringen

Rosalin Nieuwendijk

"Wanneer EFO langskomt geven ze gelijk een fijn en betrouwbaar gevoel”

Lees meer

Elly Noomen

Voor iedereen met paarden kan ik maar 1 ding zeggen: als de basis goed is kom je verder!! En dat geldt zeker voor deze verzekeringsmaatschappij!!

Lees meer

Dian Philipsen

Ik kan EFO paardenverzekeringen zeer zeker aanbevelen, ze denken mee met zowel de ruiter/amazone als met het paard.

Lees meer

Tanja Staal

Ik ben erg positief en zal EFO zeker aanbevelen bij mijn paardenkennissen. Jullie zijn op een laagdrempelige manier te benaderen, chapeau...:)!

Lees meer

Susanne Noortman

Beste EFO,
Mag ik jullie (en in het bijzonder Ron Esteje) onwijs bedanken voor de snelle en fijne manier van het verwerken van mijn declaratie! 

Lees meer

Ineke Drossaart

EFO, van mij een hele bos pluimen op uw hoed en veel dank. Topverzekering!

Lees meer

+
Rosalin Nieuwendijk
+
Elly Noomen
+
Dian Philipsen
+
Tanja Staal
+
Susanne Noortman
+
Ineke Drossaart