Begrippenlijst

Weet waarvoor je verzekerd bent. In deze begrippenlijst vind je een aantal van onze begrippen die belangrijk zijn voor de dekking van jouw verzekering. Ben je benieuwd naar alle begrippen? Bekijk dan onze verzekeringsvoorwaarden. 

Acuut verlopende ziekte

Ziekte welke binnen 8 dagen na het ontstaan van de ziekte, leidt tot het overlijden of de noodzakelijke levensbeëindiging van het paard.

Goed om te weten
Het overlijden of de noodzakelijke levensbeëindiging mag geen gevolg zijn van een langzame verslechtering van de gezondheidstoestand.

Blijvende ongeschiktheid

Een paard wordt blijvend ongeschikt geacht wanneer een dierenarts objectief heeft vastgesteld dat het verzekerde paard niet meer geschikt is voor het verzekerde gebruiksdoel. Een paard is niet blijvend ongeschikt als een bepaald africhtingsniveau niet kan worden behaald of behouden.

Kreupelheid

Kreupelheid is een diergeneeskundig objectief aantoonbare afwijking aan het bewegingsapparaat van het paard.

Ongeval

  • Aantoonbaar en plotseling geweld van buitenaf waarbij het paard letsel oploopt of overlijdt.
  • Aantoonbaar en plotseling geweld van buitenaf welke een open verwonding veroorzaakt.
  • Aantoonbaar en plotseling geweld van buitenaf welke een botbreuk veroorzaakt.
  • Verdrinking.
  • Dierenmishandeling door derden.

Onder het begrip ongeval valt niet: verstuiking, verdraaiing, verzwikking, verstapping of overbelasting.

Goed om te weten

U bent verplicht om direct na een ongeval een dierenarts in te schakelen. Een dierenarts moet objectief kunnen vaststellen dat het letsel of overlijden een rechtstreeks gevolg is van het ongeval. Aandoeningen aan de weke delen van het paard vallen niet onder het begrip ‘ongeval’, tenzij het een gevolg is van een plotselinge gebeurtenis en samengaat met een ernstige open verwonding.

Ziekte

Een aantasting van de algemene gezondheid welke niet veroorzaakt wordt door: een ongeval, ouderdom, slijtage of kreupelheid.

Meer kennis om jouw paard gezond te houden

dinsdag 2 april 2024

Sommige paarden staan het hele jaar door in de weide, andere komen in het voorjaar pas weer voor het eerst in de wei. Wat jouw situatie ook is, er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wij leggen je graag uit hoe je de overgang van stal naar weide zo veilig mogelijk laat verlopen.

dinsdag 26 maart 2024

Bij EFO Paardenverzekering werken echte paardenmensen. Neem bijvoorbeeld acceptant Jildou Hofstee. Voor haar is geen enkele hindernis te hoog, zowel op het paard als op het werk. Leer haar in deze rubriek beter kennen!

woensdag 20 maart 2024

Het zonnetje schijnt steeds feller, de dagen worden langer en voorjaarsbloeiers steken hun koppies weer boven de grond. Van dit weer word je blij! Dat geldt ook voor je paard: hij verliest die dikke wintervacht, mag langer naar buiten en kan weer lekker vers gras eten. Toch zijn er nog wel een paar puntjes waar je op moet letten bij de start van het groene seizoen. Wij zetten er een aantal voor je op een rij zodat we samen goed uitgerust het voorjaar in gaan.

dinsdag 19 maart 2024

De uitgerekende datum is in zicht en het wachten is bijna voorbij. Er is een veulen op komst! Welke voorbereidingen kun je voor de geboorte treffen om jouw veulen de allerbeste start te geven? EFO Paardenverzekering deelt de beste tips!

donderdag 22 februari 2024

Enthousiast, vrolijk, nauwkeurig en perfectionistisch. Dat zijn woorden die goed bij Hester de Lang passen. Als financieel administrateur heeft ze haar zaken graag goed op orde en geen enkel gesprek is haar te moeilijk. In deze rubriek leer je haar nog beter kennen!

dinsdag 20 februari 2024

‘Wat kost het om mijn paard te verzekeren?’ Jildou Hofstee werkt als acceptant bij EFO Paardenverzekering en hoort die vraag vaak voorbijkomen. In deze blog geeft ze het antwoord op die vraag en kom je meer te weten over onze werkwijze en de verschillende verzekeringen.

dinsdag 13 februari 2024

Op stal zie je meteen dat het helemaal mis is. Je paard ligt te rollen, is flink aan het zweten en erg onrustig. Alle alarmbellen gaan direct af. Hij heeft koliek! Je belt gelijk de dierenarts en hoopt dat die jouw paard kan helpen. Maar hoe zit het financiële kant van dit verhaal? Wat kost een koliekoperatie en wie betaalt de dierenartskosten als het paard verzekerd is? In deze blog leggen we dit uit aan de hand van verschillende kolieksituaties.

donderdag 25 januari 2024

Klaas Buist werkt al dertien jaar als inspecteur bij EFO Paardenverzekering en vertegenwoordigt Noord-Nederland. Hij is gedreven en enthousiast en omschrijft zichzelf als een ‘keurings- en competitieman’. Hoog tijd voor een nadere kennismaking!

We zijn bereikbaar via Whatsapp, telefoon, of e-mail

We helpen je graag met persoonlijk advies. 

Maak een belafspraak