Veulenverzekering

Veulenverzekering

Als fokker probeer je alles te doen voor het beste fokproduct. Maar iedere geboorte neemt risico's met zich mee. De risico’s bij het veulen dat wordt geboren speelt altijd een grote rol. Wij als verzekeraar weten als geen ander welke situaties je als fokkers allemaal kunt tegenkomen. Wij bieden twee verschillende verzekeringen aan om de risico's van voor, tijdens en na de geboorte van je veulen te verzekeren.

Ongeboren veulenverzekering Beperkt

De dekking van de 'Ongeboren veulenverzekering Beperkt' geldt als er sprake is van doodgeboren worden, sterven, respectievelijk noodzakelijke levensbeëindiging binnen 2 x 24 uur na de schadeveroorzakende gebeurtenis of na het constateren van de eerste ziekteverschijnselen bij het veulen.

Deze verzekering afsluiten

 

Ongeboren veulenverzekering Uitgebreid

De dekking van de 'Ongeboren veulenverzekering Uitgebreid' geldt als er sprake is van doodgeboren worden, sterven, respectievelijk noodzakelijke levensbeëindiging en blijvende volledige ongeschiktheid voor gebruik van het veulen.

Deze verzekering afsluiten

  

Algemene kenmerken veulenverzekering

  • De dekking start 10 maanden na dekdatum
  • De dekking eindigt 4 maanden na de geboorte van het veulen
  • De uitkering bedraagt 90% van de verzekerde waarde
  • Je kunt tot maximaal 3 keer het dekgeld verzekeren met een maximale waarde van €5.000,-

Wanneer het veulen de leeftijd van 4 maanden heeft bereikt kun je overgaan naar een van onze basisverzekeringen welke eventueel zijn uit te breiden met onze aanvullende verzekeringen. Meer informatie vind je hier

Raadpleeg de verzekeringsvoorwaarden en de verzekeringskaart.

Direct een verzekering afsluiten

Wanneer de dragende merrie verzekerd is bij EFO Paardenverzekering, dan wordt de premie met 1% verlaagd.

Liever persoonlijk contact? Bel dan een van onze adviseurs voor vrijblijvend meer informatie, advies of het direct regelen van een verzekering voor jouw veulen.

Dit vinden onze klanten van ons