5 redenen om je paard te verzekeren

Gepubliceerd op 4 juli 2019

ja, je paard verzekeren kost geld. Maar het kan ook een hele geruststelling zijn om te weten dat als jouw geliefde viervoeter wat overkomt, de verzekering bijspringt. Inspecteur Theo van Manen van EFO Paardenverzekering gaat in op vijf stellingen over waarom jij je paard zou moeten verzekeren.

1. Je kunt elk paard, duur of goedkoop, verzekeren

“Zeker. Bij EFO Paardenverzekeringen verzekeren we allerlei paarden. Er is een grote groep van paarden met een waarde van 3.000 à 4.000 euro, maar er worden ook heel dure paarden verzekerd. Of je paard nu 2.000 of 20.000 euro waard is, als hij bijvoorbeeld een koliekoperatie moet ondergaan, zijn de kosten daarvan voor beide paarden hetzelfde. Het is dan heel fijn als de verzekering meebetaalt aan de kosten.”

2. Je paard verzekeren is slimmer dan een spaarpotje aanleggen

“Dat hoor ik vaak van mensen: ik leg die paar tientjes premie per maand wel zelf opzij. Maar bedenk dan eens hoe lang het duurt voordat je de kosten van bijvoorbeeld een operatie bij elkaar gespaard hebt. Terwijl de verzekering meteen uitbetaalt, zelfs als je je paard pas net in de verzekering hebt. Onlangs liet een vrouw haar paard van 4.000 euro op vrijdag voor 35 euro per maand bij ons verzekeren. Zaterdag liep het paard een ernstige beenwond op. Kosten: 3.500 euro. Hoewel ze nog geen euro aan ons had betaald, werden de operatiekosten vergoed. EFO hanteert namelijk geen wachttijd.”

3. Als je paard goed is verzekerd, kun je met een gerust hart gaan slapen

“Voor veel mensen gaat dit zeker op. Want dan weet je zeker dat als je paard wat overkomt, je hem kunt laten helpen. Ook als je daar zelf even niet de fi nanciële middelen voor hebt. Met een (beperkte) ziektekostenverzekering waarborg je als het ware het welzijn van je paard. Mocht je paard overlijden of niet meer geschikt zijn voor het doel dat je met hem hebt, dan krijg je in elk geval nog een financiële tegemoetkoming.”

4. Ook al heb je je paard verzekerd, je bepaalt altijd nog zelf wat er met hem gebeurt

“Dat klopt. Mocht een paard blijvend ongeschikt zijn voor zijn gebruiksdoel of erger, dan bepaalt de klant zelf wat er met het paard gebeurt. Misschien kan hij nog in de wei staan, in dat geval keren we een iets lager bedrag uit en blijft de klant eigenaar. Ook kan de eigenaar ervoor kiezen om het paard thuis te laten inslapen.”

5. Je kunt een paardenverzekering precies op maat laten maken

“Wij hebben verschillende pakketten en aanvullende verzekeringen. Zo is er voor elk paard en iedere paardeneigenaar een passende verzekering te maken. Je kunt de mogelijkheden heel makkelijk online bekijken en bijvoorbeeld ongevallen melden, maar als je het fijner vindt om te bellen of dat er iemand van EFO langs komt, is dat ook mogelijk. We vinden persoonlijk contact en goed advies heel belangrijk. We zijn een paardenverzekeraar zonder winstoogmerk, de klant staat echt bovenaan.”

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?

Bereken hier jouw premie Persoonlijk advies

Jouw paard is het waard!
 

Adobe Stock foto

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bit Magazine.

Terug naar het blogoverzicht

Ervaringen

Rosalin Nieuwendijk

"Wanneer EFO langskomt geven ze gelijk een fijn en betrouwbaar gevoel”

Lees meer

Elly Noomen

Voor iedereen met paarden kan ik maar 1 ding zeggen: als de basis goed is kom je verder!! En dat geldt zeker voor deze verzekeringsmaatschappij!!

Lees meer

Dian Philipsen

Ik kan EFO paardenverzekeringen zeer zeker aanbevelen, ze denken mee met zowel de ruiter/amazone als met het paard.

Lees meer

Tanja Staal

Ik ben erg positief en zal EFO zeker aanbevelen bij mijn paardenkennissen. Jullie zijn op een laagdrempelige manier te benaderen, chapeau...:)!

Lees meer

Susanne Noortman

Beste EFO,
Mag ik jullie (en in het bijzonder Ron Esteje) onwijs bedanken voor de snelle en fijne manier van het verwerken van mijn declaratie! 

Lees meer

Ineke Drossaart

EFO, van mij een hele bos pluimen op uw hoed en veel dank. Topverzekering!

Lees meer

+
Rosalin Nieuwendijk
+
Elly Noomen
+
Dian Philipsen
+
Tanja Staal
+
Susanne Noortman
+
Ineke Drossaart

Blijf elke maand op de hoogte van onze nieuwtjes