Gezond de winter door

Gepubliceerd op 20 januari 2015

Veel paarden krijgen in de winter onvoldoende beweging, terwijl dit voor een paard prioriteit nummer één is. Het meest ideaal is het wanneer een paard vier uur per dag beweging krijgt, verdeeld over meerdere keren per dag. Dat is goed voor de darmactiviteit en het gaat verveling, met de daarbij behorende stalondeugden, tegen.

Als weidegang niet mogelijk is, kunnen paarden in een bak of paddock worden losgelaten. Maar ook het stappen op harde bodem is raadzaam, dit houdt ook de pezen en banden sterk. Een ander belangrijk punt is de afwisseling. We rijden vaak in de binnenbak, maar je paard kan ook genieten van een buitenritje. Frisse lucht is goed voor het lichaam én de geest van het paard. Doordat paarden frisse lucht binnenkrijgen kan je eveneens hoesten voorkomen. 
In de winter worden stallen vaak hermetisch afgesloten om koude lucht buiten te houden, maar dat is geen goede zet. Het is juist belangrijk om voldoende frisse lucht in de stal te houden en een paard heeft het doorgaans niet snel koud. Pas de hoeveelheid voer aan de mate van arbeid aan. Als een paard, door bijvoorbeeld de weersomstandigheden, een dag niet wordt getraind, is de helft van het krachtvoer veelal genoeg. Geef de paarden eens vaker een portie ruwvoer, ook om verveling tegen te gaan wanneer ze veel op stal staan.

Terug naar het blogoverzicht

Ervaringen

Rosalin Nieuwendijk

"Wanneer EFO langskomt geven ze gelijk een fijn en betrouwbaar gevoel”

Lees meer

Elly Noomen

Voor iedereen met paarden kan ik maar 1 ding zeggen: als de basis goed is kom je verder!! En dat geldt zeker voor deze verzekeringsmaatschappij!!

Lees meer

Dian Philipsen

Ik kan EFO paardenverzekeringen zeer zeker aanbevelen, ze denken mee met zowel de ruiter/amazone als met het paard.

Lees meer

Tanja Staal

Ik ben erg positief en zal EFO zeker aanbevelen bij mijn paardenkennissen. Jullie zijn op een laagdrempelige manier te benaderen, chapeau...:)!

Lees meer

Susanne Noortman

Beste EFO,
Mag ik jullie (en in het bijzonder Ron Esteje) onwijs bedanken voor de snelle en fijne manier van het verwerken van mijn declaratie! 

Lees meer

Ineke Drossaart

EFO, van mij een hele bos pluimen op uw hoed en veel dank. Topverzekering!

Lees meer

+
Rosalin Nieuwendijk
+
Elly Noomen
+
Dian Philipsen
+
Tanja Staal
+
Susanne Noortman
+
Ineke Drossaart

Blijf elke maand op de hoogte van onze nieuwtjes